Cod galben de caniculă în România. În București avem parte de disconfort termic accentuat

27 iul. 2021
59 Afișari
Cod galben de caniculă în România. În București avem parte de disconfort termic accentuat
Cod galben de caniculă în România. În București avem parte de disconfort termic accentuat

Cod galben de caniculă în România. În București avem parte de disconfort termic accentuat, temperaturile vor ajunge și la 38 de grade Celsius la umbră.

Cod galben de caniculă în România. În București avem parte de disconfort termic accentuat, potrivit informațiilor transmise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Cod galben de caniculă în România

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică de tip Cod Galben valabilă în zilele de 27, 28, 29, 30, 31 iulie 2021. Fenomenele vizate sunt: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă.

Recomandăm și: Cum putem suporta mai ușor căldura. Sfaturi pentru zilele toride de vară

În cea mai mare parte a României, în ultimele zile ale lunii iulie, valul de căldură se va extinde și se va intensifica treptat, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În regiunile din vestul și sudul țării și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Oltenia și Muntenia.

Local, noaptea, vom avea parte de nopți tropicale, iar temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade Celsius.

Zonele afectate de valul de căldură. Sursă foto: meteoromania.ro.

În București avem parte de disconfort termic accentuat

Administrația Națională de Meteorologie a publicat și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 26 iulie 2021, ora 10:00 – 31 iulie 2021, ora 22:00. Vom avea parte de temperaturi greu de suportat în Capitală.

Recomandăm și: Un nou val de caniculă în București. Temperaturile urmează să atingă 40 de grade

Vremea din București se încălzește, devine caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) o să depășească pragul critic de 80 de unități, iar până la sfârșitul săptămânii disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Valorile temperaturii maxime vor crește de la 32 – 33 de grade Celsius luni (26 iulie), spre 35 – 36 de grade Celsius marți (27 iulie), iar apoi se vor situa în jurul a 38 de grade Celsius la umbră.

Temperatura minimă va avea valori, în general, de 20 – 22 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab, potrivit informațiilor transmise de meteorologi.

Vă recomandăm să purtați haine lejere, deschise la culoare, subțiri și vaporoase. Încercați să consumați minim 1,5 – 2 litri de lichide, de preferat apă sau sucuri naturile din fructe.

Încercați să nu ieșiti din case la orele prânzului, programați-vă deplasările dimineața sau seara. Alegeți pe cât se poate zonele umbrite pentru aceste deplasări, cu repaos în încăperi ventilate sau care au aer condiționat.

Cookies