VREMEA

COD GALBEN DE CANICULĂ în toată ţara, până la mijlocul săptămânii. COD PORTOCALIU, în vestul ţării

COD GALBEN DE CANICULĂ. În cursul zilei de luni, 10 august, valul de căldură va persista în vestul şi nord-vestul ţării, dar se va extinde şi în regiunile estice şi, local, în cele sudice. În Maramureş, Crişana, Banat, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei, sudul Olteniei şi vestul Transilvaniei, se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ. În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime situate în jurul valorii de 37 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

COD GALBEN DE CANICULĂ. În zilele de marţi şi miercuri, 11 si 12 august, valul de căldură persistent şi disconfortul termic accentuat se vor instala în toată ţara.

„Marţi şi miercuri, 11 şi 12 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35….37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş”, anunţă ANM.

COD PORTOCALIU DE CANICULĂ. În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37…38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat.

COD GALBEN DE CANICULĂ. Valul de căldură va persista şi în următoarele zile, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie care va actualiza prezentul mesaj.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button