Cod galben de caniculă în București și alte 24 de județe. ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până vineri dimineață

02 aug. 2023
200 Afișari
Cod galben de caniculă în București și alte 24 de județe. ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până vineri dimineață
Cod galben de caniculă în București și alte 24 de județe. ANM a emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până vineri dimineață | Sursă imagine: Inquam Photos / Adriana Neagoe

ANM a emis un cod galben de caniculă în București și alte 24 de județe, valabil joi, 3 august. Totodată, meteorologii au emis și prognoza specială pentru Capitală, valabilă până vineri dimineață.

ANM: Cod galben de caniculă în București și alte 24 de județe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare de tip cod galben de caniculă, valabilă joi, 3 august, în București și alte 24 de județe din țară.

Fenomenele vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat.

Astfel, joi, 3 august 2023, valul de căldură se va extinde în partea de vest, sud și sud-estul României, unde va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi în general între 33 și 37 de grade Celsius, iar temperaturile minime se vor încadra între 18 și 25 de grade Celsius.

Notă: vineri, valul de căldură se va extinde și intensifica în toată țara, transmite ANM.

Sursa foto: captură ANM
Sursa foto: captură ANM

Prognoza specială pentru Capitală

De asemenea, meteorologii au emis și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 2 august, ora 12:00 – 4 august, ora 10:00.

  • Intervalul 2 august, ora 12:00 – 3 august, ora 09:00. Vremea din Capitală va fi călduroasă, disconfortul termic va crește, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara, când va crește probabilitatea pentru intensificări de scurtă durată ale vântului, tunete și fulgere și ploi. Temperatura maximă se va încadra în jurul valorii de 34 de grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa între 17 și 20 de grade Celsius.
  • Intervalul 3 august, ora 09:00 – 4 august, ora 10:00. Meteorologii anunță caniculă în București și disconfort termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) o să depășească pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă din Capitală va fi de 36 – 37 de grade Celsius, iar temperatura minimă va fi de 19 – 22 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin și vântul în general slab.

Te-ar mai putea interesa și: Proiectul aproape utopic „Tramvaiul 5 până la Mall Băneasa”. Asociația Metrou Ușor atrage atenția asupra problemelor cu care pot veni soluțiile atipice puse pe masă

Cookies