Cod galben de caniculă în București. Cum va fi vremea în weekendul 27-28 august

26 aug. 2022
165 Afișari
Cod galben de caniculă în București. Cum va fi vremea în weekendul 27-28 august
Cod galben de caniculă în București. Cum va fi vremea în weekendul 27-28 august | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în weekendul 27-28 august în București. Vom avea parte de temperaturi caniculare. Astfel că, va fi vremea perfecta pentru a merge la piscină, în ultimul weekend de vară.

ANM: cod de caniculă în București

Meteorologii au anunțat că în weekendul 27-28 august, ultimul weekend de vara, în București va fi valabil un cod galben de caniculă.

După cum informează ANM, vineri, sâmbătă și duminică, valul de căldură va persista în mare parte din România. Fenomenele vizate de acest cod sunt:

  • Val de căldură,
  • Disconfort termic accentuat.

Pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități, transmite ANM.

Cum va fi vremea în weekendul 27-28 august

În acest weekend temperaturile maxime ce vor fi resimțite de bucureșteni sunt cuprinse între 32 și 36 de grade Celsius. Astfel că, este recomandat să purtați haide subțiri și să beți suficientă apă.

Sâmbătă

În prima zi libera bucureștenii vor avea parte de o temperatură maximă de 35 de grade Celsius. Cu toate că vom avea parte de temperaturi ridicate, cerul va fi parțial înnorat. Vântul bate moderat, viteza medie a acestuia fiind de 13 km/h.

Pe parcursul nopții, temperatura scade considerabil, ajungând la 19 grade Celsius. Cerul va fi în mare parte senin, iar vântul se domolește, viteza medie fiind de 9 km/h.

Duminică

În această zi, în București temperaturile se vor menține ridicate. Temperatura maximă va fi de 35 de grade Celsius. Cerul va fi senin și plin de soare, iar vântul o sa vată slab, având o viteză medie de 9 km/h.

Pe timpul nopții, temperatura scade destul de mult și ajunge la 19 grade Celsius. Cerul se a menține senin, iar vântul o sa bata slab. Viteza medie a rafalelor de vânt va fi de doar 7 km/h.

Cookies