Cod Galben de caniculă în București. Căldura persistă până duminică, spune ANM

04 aug. 2022
311 Afișari
Cod Galben de caniculă în București. Căldura persistă până duminică, spune ANM
Cod Galben de caniculă în București. Căldura persistă până duminică, spune ANM. Sursa foto: Agerpres

Meteorologii au emis un Cod Galben de caniculă pentru București și alte 21 de județe. Valul de căldură va persista până duminică, spune ANM.

Cod Galben de caniculă în București și alte 21 de județe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip Cod Galben de caniculă pentru București și 21 de județe, valabilă joi, vineri, sâmbătă și duminică (4-5-6-7 august).

Fenomenele vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat.

Județele vizate de codul galben sunt municipiul București și Alba, Arad, Bihor, Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Satu Mare, Timiş, Teleorman. Sub cod galben, parţial, se află: Argeş, Buzău, Dâmboviţa, Prahova şi Vâlcea.

Meteorologii anunță că în vestul și sudul României se va extinde și va persista valul de căldură. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 33 și 37 de grade de Celsius.

„Notă: disconfortul termic se va menține ridicat si în prima parte a săptămânii viitoare, mai ales în regiunile vestice și sudice”, transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Atenționare meteo de tip Cod Galben în București și alte 21 de județe. Sursa foto: Captură/ ANM
Atenționare meteo de tip Cod Galben în București și alte 21 de județe. Sursa foto: Captură/ ANM

Valul de căldură persistă până duminică

ANM a emis prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 4 august, ora 10:00 – 7 august, ora 21:00.

Astfel, valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi ridicat. Totodată, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 33 și 34 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 19-20 de grade Celsius.

Nu uitați să vă hidratați, să consumați fructe și legume proaspete și să nu vă expuneți prelungit la soare între orele 11:00-18:00. Dacă este necesară deplasarea, alegeți zone cu umbră și purtați haine lejere. Dacă nu aveţi aer condiţionat acasă ori la serviciu, încercați să petreceţi 2-3 ore în fiecare zi în spaţii publice răcoroase (supermarketuri, mall-uri).

Cookies