VREMEA

COD GALBEN de caniculă în București

De duminică până marţi, vremea va deveni caniculară în vestul, sudul şi local în centrul ţării. În aceste regiuni, temperaturile maxime vor depăşi 36…37 de grade, iar în sud-vest, izolat se vor situa în jurul valorii de 39 de grade.

Disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş, informează RTV

Ministrul Sănătăţii cere „activarea” planurilor de măsuri anti-caniculă

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, solicită direcţiilor de sănătate publică şi serviciilor de urgenţă prespitaliceşti activarea planurilor de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să poată fi reduse. De asemenea, Ministerul Sănătăţii cere serviciilor de ambulanţă alertarea echipajelor şi suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creştere, se precizează într-un comunicat remis vineri agenţiei MEDIAFAX.

Recomandările medicilor în perioadele de caniculă

Potrivit medicilor, în perioadele de caniculă, este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 şi 2 litri), fructe şi legume proaspete. Totodată, oamenii ar trebui să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 şi 18.00.

Medicii mai recomandă evitarea consumului de alimente uşor perisabile, alcool şi băuturi cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr. Cei pentru care este absolut necesar să se expună la soare după-amiaza sunt sfătuiţi să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button