Coaja de lămâie este foarte toxică, susţine Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România

de:
18 dec. 2014
14 Afișari
Coaja de lămâie este foarte toxică, susţine Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România

Coaja de lămâie este foarte toxică, conform specialiştilor de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România, citaţi de csid.ro.

Pe eticheta unei pungi cu lămâi importate din Spania, de pildă, vedem că acestea au fost tratate cu trei tipuri de pesticide, respectiv imazalil, pirimetanil si procloraz.

De asemenea, pentru ca efectul pesticidelor să se menţină o perioadă mare de timp s-au folosit şi doi aditivi E 903 şi E 904, respectiv ceara de carnauba (folosită pentru ceruirea fructelor) şi shellacul, un agent glazurant obţinut din anumite specii de insecte.

Aceste substanţe afectează grav ficatul, rinichii şi sistemul nervos central, astfel încât este recomandat să spălaţi bine lămâile, dacă folosiţi coaja.

Cookies