Coadă la Patriarhie: Calea Sfinţilor a deschis pelerinajul în Capitală

de:
25 oct. 2013
0 Afișari
Coadă la Patriarhie: Calea Sfinţilor a deschis pelerinajul în Capitală

De asemenea, cu această ocazie, a sosit la Bucureşti şi o delegaţie a Bisericii Greciei condusă de Înalt Preasfinţitul Părinte Dionisie, Mitropolitul Corintului. Prelaţii greci au adus în Bucureşti icoana Sfintei Împărătese Elena în care se păstrează părticele din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci şi din moaştele Sfintei, precum şi icoana istorică a Sfântului Împărat Constantin cel Mare.

Moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou au fost scoase, de joi dimineaţă, în faţa Catedralei Patriarhale şi aşezate într-un baldachin special amenajat. Câteva mii de enoriaşi au format, încă de miercuri seară, un lanţ de sute de metri de la Catedrala Patriarhală până pe Bulevardul Regina Maria din Capitală. Credincioşii aşteptau la rând pentru a se închina la moaştele Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului.

Reprezentanţii Bisericii se aşteaptă ca timp de şase zile aproximativ 15.000 de oameni să vină la Patrhiarhie, pe zi. Anul acesta paza şi ordinea în zonă vor fi asigurate de peste 200 de jandarmi şi de 70 de poliţişti locali.

„Arhiepiscopia Bucureştilor, prin parohiile din Bucureşti, Ilfov şi Prahova, vor oferi zilnic între 6.000 şi 8.000 de porţii gătite pelerinilor veniţi din întreaga ţară. De asemenea, pe timpul nopţii, studenţii de la Facultatea de Teologie vor distribui ceai cald, pe lângă cafea şi apă plată care, firesc, se distribuie şi în timpul zilei. Totodată, se vor împărţi fructe, sandviciuri şi alte alimente pentru pelerinii care au de stat la rând între 10 şi 15 ore”, a explicat părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patrhiarhiei Române, pentru „Adevărul”.

Cookies