Coadă la icoană făcătoare de minuni la biserica „Icoanei”, din București

de:
22 mart. 2013
286 afișări
Coadă la icoană făcătoare de minuni la biserica

Zeci de oameni s-au aşezat vineri la coadă încă de la ora 8 dimineaţa pentru a atinge icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul adusă de la Mănăstirea Nămăieşti, potrivit România TV. Se spune că icoana le ajută pe femeile care vor să aibă copii, dar şi pe bolnavi.

„Am venit pentru vindecarea bolilor, pentru că am un băiat operat de inimă de trei ori şi ne rugăm pentru sănătatea noastră, a copiilor noştri, a tuturor din lumea noastră”, a spus o doamnă.

Multă lume vine să se roage pentru sănătate. „M-am rugat pentru sănătate, pentru fiica mea, am timpul limitat şi am preferat să vin acum chiar pe ploaie, pentru că eu veneam în fiecare an, dar sâmbata şi duminica e prea aglomerat”, a spus o altă doamnă.

Icoana este considerată a fi una dintre cele mai vechi din lume. Este una dintre cele 12 pictate de Sfântul Apostol Luca, la dorinţa Maicii Domnului. Sfântul Andrei ar fi adus-o pe teritoriul ţării noastre.
„A stat sute de ani într-o peşteră. În acea peşteră era biserica creştinilor în secolul 15. Printr-o întâmplare minunată, un cioban care stătea cu oile acolo a visat-o pe Maica Domnului, care i-a zis „Sapă aici”, şi a săpat şi a găsit catacomba şi icoana”, a povestit preotul bisericii.

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 17:00, va fi săvârşită slujba Vecerniei, după care va avea loc, de la ora 18:30, o procesiune cu icoane în jurul Parcului Grădina Icoanei din apropiere, urmată de un concert de cântări religioase şi de cuvinte de învăţătură. În timpul procesiunii, preoţii şi credincioşii vor purta în mâini kumânări aprinse şi vor cânta imne bisericeşti, iar un detaşament ai Poliţiei locale a Sectorului 2, în uniforme de gală, vor purta în mâini torţe aprinse.

Duminică 24 martie, programul din Duminica Ortodoxiei va cuprinde:

* 10:00 – 12:00 – Sfânta Liturghie la Biserica Icoanei

* 12:00 – 13:00 – Deplasarea preoților și credincioşilor din parohiile aflate în Sectorul 2 şi în Protoieria 2 Capitală și a celorlalți preoți și credincioși care doresc să participe la eveniment, către Biserica Icoanei

* 13:30 – 14:30 – Procesiunea în jurul Parcului Icoanei –Preoţii împreună cu credincioşii se vor încolona în perimetrul străzilor Arthur Verona şi Alexandru D. Xenopol- Parcurile Icoanei şi Ioanid, incluzând şi bustul lui Ion Voicu.

* 14:30 – 16:00 – Slujbă de sfinţire a icoanelor purtate de credincioși, sfințirea unei icoane a Maicii Domnului, realizată din marmură, ridicată în ParculIcoanei,

 – rostirea Mărturisirii de Credinţă – Crezul.

– Alocuțiunea rostită de Primarul Neculai Onțanu şi cuvântul de folos „Icoana – Fereastră spre Dumnezeu” rostit de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Manifestările religioase reunesc 41 de parohii din Sectorul 2 şi sunt organizate de Arhiepiscopia Bucureştilor, Protoieria II Capitală şi Primăria Sectorului 2 şi se bucură de înalta binecuvântare a Prefericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul acestor manifestări, joi, 21 martie, a fost adusă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, de la Mănăstirea Nămăiești, una din cele mai vechi din lume, iar credincioşii sunt aşteptaţi să se închine la Biserica Icoanei, până luni, 25 martie. Cu acest prilej, vineri 22 martie, de la ora 19.30, va avea loc un cuvânt de folos despre sfintele icoane și un concert de cântări religioase din perioada Postului Mare (corala Bisericii Icoanei).

Cookies