Coșmarul de pe Centură mai durează minim patru ani

de:
04 sept. 2013
0 Afișari
Coșmarul de pe Centură mai durează minim patru ani

„La Domnești și la Popești Leordeni am vrut să văd cu ochii mei că trebuie pasaje. Le luăm de la CNADNR și le facem noi”, a spus primul ministru, precizând că finanțarea celor două proiecte nu ar trebui să fie o problemă: „Nu sunt lucrări de sute de milioane. Înțeleg, dintr-o primă evaluare, că pentru o pasarelă la Domnești ar fi vorba de șapte milioane de euro, îi găsim undeva, pentru că problema este gravă: blocajul pe centură.”

Ponta a promis și că în câteva zile va fi emisă hotărârea de Guvern pe baza căreia poate fi demarată procedura de licitație ce va dura două luni fără eventualele contestații. În cazul în care totul ar merge bine, premierul crede că e posibil ca, în 2014, cele două pasaje să fie date în folosință. Optimismul lui este însă exagerat. „Licitaţia poate avea loc în toamnă, după care încep lucrările, dacă nu există contestaţii. Termenul de proiectare este de șase luni, iar cel de execuție, de 24 de luni”, a declarat Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură. Cu alte cuvinte, dacă totul merge bine, pasajul de la Domnești și cel de la Popești Leordeni (la intersecția dintre centură și DN4) ar putea fi gata cel mai devreme în 2016, scrie Capital.

CNADNR va construi pasarele suspendate pe Şoseaua de Centură și chiar un sens giratoriu suspendat, la intersecţia cu Prelungirea Ghencea şi drumul judeţean spre Domneşti, conform autorităților. Un astfel de proiect, la Prelungirea Ghencea – Domnești, ar urma să coste aproximativ 35 de milioane de euro. Mai multe detalii, aici.

În alte zone ale Centurii vor fi montate pasarele pietonale. Între timp, lucrările la modernizarea Centurii Sud a Capitalei au fost sistate, din cauza opririi finanțării de către Guvern. 

Cookies