CNSU anunță: Persoanele ce vin din Ucraina în România vor fi exceptate de la măsura carantinei

25 feb. 2022
412 Afișari
CNSU anunță: Persoanele ce vin din Ucraina în România vor fi exceptate de la măsura carantinei
CNSU anunță: Persoanele ce vin din Ucraina în România, vor fi exceptate de la măsura carantinei | Sursă foto: Facebook-Daniela Onița-Ivașcu

CNSU a transmis că astăzi a fost aprobată o hotărâre prin care persoanele ce vin din Ucraina în România, pentru a fugi de războiul izbucnit ieri, vor fi exceptate de la măsura carantinării.

Persoanele ce vin din Ucraina nu vor sta în carantină

Ținând cont că situația din Ucraina este din ce în ce mai gravă și tot mai multe persoane vin în România fugind de războiul, izbucnit ieri dimineață, Ministerul Sănătății a propus crearea unui cadru normativ special pentru persoanele ce trec frontierele țării noastre, din Ucraina.

Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a hotărât ca persoanele care vin de pe teritoriul Ucrainei, în România, pe căi terestre, să fi exceptate de la măsura carantinei. Cu toate că ne aflăm încă în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, situația critică din Ucraina cere că această excepție să fie instituită.

Hotărârea CNSU va fi publicată în Monitorul Oficial al României Partea I. De asemenea, aceasta se va comunica tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru a fi pusă în aplicare.

Tancurile rusești au intrat în Kiev

În primele ore ale zilei de vineri, 25 februarie, Rusia a început invazia Kievului. Tancurile rusești au fost văzute pe străzile orașului. Primele explozii puternice au fost auzite în centrul orașului în jurul ore 04:30. În acest context cetățenii sunt sfătuiți să rămână în case. Armata rusă a pătruns in Kiev prin cartierul Obolon, aflat la 10 kilometri de centru orașului.

Mai multe persoane și-au petrecut noaptea trecută în stațiile de metrou ale Kievului, acestea fiind transformate în adăposturi antiaeriene. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis care este bilanțul oamenilor morți și răniți în urma agresiunilor. El a declarat că sunt cel puțin 137 de morți și sute de persoane rănite, atât militari, cât și civili.

Cookies