ARHIVA B365

CNN despre Larisa Iordache: Este noua Nadia Comăneci şi o stea în devenire a României

CNN aminteşte că de la Nadia Comăneci, care a obţinut primul 10 din gimnastică, reprezentantele României au înregistrat rezultate remarcabile şi că Larisa Iordache este acum considerată „noua Nadia”. „România are o nouă stea în devenire”.

Larisa Iordache, care a câştigat săptămâna trecută două medalii de argint la Campionatele Mondiale, a explicat pentru CNN cum a ajuns să practice gimnastica şi a vorbit despre momente din cariera sa, dar şi despre ceea ce îi place legat de acest sport.

„Nu am ales eu gimnastica, gimnastica m-a ales pe mine. A fost o întâmplare. Sunt foarte bucuroasă să am ajuns atât de departe”, a spus sportiva, menţionând că a fost remarcată de prima ei antrenoare, Mariana Câmpeanu-Silişteanu, când era copil şi se întrecea cu fratele său pe role în parc: „Cred că ea a remarcat viteza şi energia şi acestea au impresionat-o”.

Larisa Iordache consideră că gimnastica este „o poveste frumoasă” în care sportivele trebuie să arate eleganţă, concentrare, dar şi plăcere. „Nu poţi să reuşeşti fără plăcere şi dorinţă”, adăugat ea.

„Dintre aparate, cel mai mult îmi place bârna. Este spectaculoasă. Îmi place şi solul, pentru că poţi să prezinţi atât elemente acrobatice cât şi artistice”, a mai spus gimnasta.

Iordache s-a declarat încântată de faptul că face parte din echipa României. „Este un sentiment frumos să faci parte dintr-o echipă. Atunci când te bucuri pentru propriul tău succes este o bucurie mică faţă de bucuria imensă pe care o simţim împreună”, a afirmat ea.

Idolul Larisei Iordache este Nadia Comăneci, gimnasta cu care este comparată în prezent. „Gimnasta mea preferată a fost şi este Nadia Comăneci – cea mai bună gimnastă din lume. Bineînţeles că le apreciez şi le respect şi pe celelalte, pentru că au contribuit la imaginea gimnasticii şi îmi insuflă dorinţa de a fi ca ele. Iar acum încerc să fiu şi mai bună”, a concluzionat sportiva.

Larisa Iordache a fost medaliată cu argint la individual compus şi sol, la Campionatele Mondiale de gimnastică, desfăşurate între 3 şi 12 octombrie, la Nanning (China). România a obţinut pentru prima dată după şapte ani o medalie la individual compus.

Sursa: Mediafax


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button