ARHIVA B365

CNCD analizează sloganul unui candidat la Primăria Sectorului 5

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Candidatul PRU a precizat că mesajul său se referă strict la transformarea cartierelor din sector, dominate de gri, şi a negat orice referire la etnia romă.

„Sloganul s-a referit la un sector gri, un sector murdar, un sector corupt, un sector rămas în urmă, un sector mizer, cu blocuri mizere, cu o subdezvoltare a infrastructurii, cu o salubritate dusă sub limita de jos, cu o rată a şomajului incredibilă, cu o evaziune ridicată şi cu un trafic de droguri şi prostituţie duse la limita extremului. Despre asta vorbim, despre o albire a acestui sector”, a declarat Bogdan Lencu, citat de Mediafax.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016.  „În sectorul 5 locuiesc, într-adevăr, romi, dar nu are legătură cu acest aspect. Noi, în echipa de campanie, avem şi ţigani, am şi prieteni ţigani…. Nu are legătură cu acest lucru”, a adăugat Lencu.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat că CNCD s-ar putea autosesiza în acest caz. „Vom analiza situaţia şi vom lua o decizie în cel mai scurt timp în privinţa unei posibile autosesizări”, a declarat Csaba Asztalos.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button