CNCD a amendat-o pe Olivia Steer pentru că a comparat Holocaustul cu vaccinarea Covid

02 feb. 2022
323 Afișari
CNCD a amendat-o pe Olivia Steer pentru că a comparat Holocaustul cu vaccinarea Covid

Olivia Moisescu Venturia, fostă Steer, a fost amendată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu 5.000 de lei pentru o postare care punea alături „evreii gazați la Auschwitz” și „comorbiditățile” pacienților COVID.

Olivia Steer, cunoscută pentru opiniile sale antivaccin, a postat mesajul defăimător în iunie 2021.

Sursa FOTO: Republica.ro, captură de ecran
Sursa FOTO: Republica.ro, captură de ecran

„Mesajul publicat de Moisescu Olivia Venturia (fostă Steer): „întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”, se arată în comunicatul CNCD.

Pentru aceasta, Olivia Moisescu Venturia a fost amendată cu 5.000 de lei, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel a reacționat imediat după postarea vedetei „dacă evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități”.

„De la antivaccinare împotriva COVID la antisemitism e doar un pas. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România”, este mesajul postat pe contul de Facebook al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel.

Mesajul este însoțit de o captură a mesajului Oliviei Steer: „Întrebarea serii: evreii gazați la Auschwitz aveau comorbidități, nu-i așa?”.

 

 

 

Cookies