FIT CITY

CNAS, anunț oficial despre cardul de sănătate: Când devine operațional

‘Conform Hotărârii de Guvern care conţine Normele metodologice de aplicare a cardului naţional de sănătate, care a fost aprobată astăzi, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 1 mai 2015’, a precizat CNAS într-un comunicat remis miercuri Agerpres, scrie realitatea.net.

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a menţionat miercuri într-o conferinţă de presă că aproximativ 4.000 de persoane au depus cereri prin care refuză cardul.

El a subliniat că acest card nu intră în contradicţie cu nicio religie, nu conţine date medicale şi nici nu are informaţii care să pună sănătatea în pericol, ‘nu emite radiaţii şi nici unde de şoc’.

‘Asiguratul primeşte un card pe care sunt inscripţionate doar datele de identificare în sistem. El poate fi folosit în această formă sau posesorul lui poate opta pentru inscripţionarea unui minim de date medicale. Cardul naţional de sănătate are rolul de a confirma calitatea de asigurat într-un mod mult mai rapid şi de a valida, în vederea decontării din fondul de sănătate, servicii medicale reale de care a beneficiat asiguratul’, a explicat Vasile Ciurchea.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button