CNAIR: Proiectarea și execuția lotului 4 din Centura Capitalei au fost scoase la licitație

de:
04 mart. 2020
1 Afișari
CNAIR: Proiectarea și execuția lotului 4 din Centura Capitalei au fost scoase la licitație

„Proiectare și Execuție Autostrada de Centură București, km 0+000 – km 100+900, Sector Centură Nord, km 0+000 – km 52+770, Lot 4: km 47+600 – km 52+070″, se numește proiectul.

Citește și: Scandal între deputatul Ungureanu și ministrul Costache în timpul audierilor : ‘Speram să nu deveniți politician’

CNAIR a semnat, luni, contractul de execuție lucrări aferent proiectului „Modernizarea centurii rutiere a Municipiului București între A1 – DN 7 si DN 2 – A2: sector DN 2 (km 12+300) – A2 (km 23+750)” cu Antreprenorul desemnat câștigător, TIRRENA SCAVI S.p.A.

„Din acest moment, împreună cu responsabilii de proiecte din companie, voi urmări cu atenție mobilizarea din teren a constructorilor, respectarea cu strictete a calendarelor de execuție și nu voi accepta abateri și întârzieri nejustificate. Modernizarea centurii capitalei este un proiect așteptat de noi toți, un proiect important pentru dezvotarea economico – socială a Bucureștiului șia Zonei Metropolitane. După prima săptămână de activitate în CNAIR, am constatat o implicare superficială în desfășurarea procedurilor de evaluare a ofertelor. În consecință, am luat decizia ca din acest moment membrii comisiilor de evaluare să se ocupe exclusiv de finalizarea acestor proceduri. Aceasta va fi activitatea lor timp de 8 ore zilnic și chiar mai mult dacă este nevoie”, a spus Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, conform comunicatului de presă remis, miercuri.

În ceea ce privește sectorul A1 – DN7, urmare a rezilierii contractului de proiectare și execuție de către CNAIR din cauza lipsei de mobilizare a Antreprenorului și a nerespectării termenelor de remediere, în data de 21.06.2019, este necesară expertizarea tehnică, din punct de vedere calitativ și cantitativ, a lucrărilor executate în cadrul contractului. Stadiul fizic al execuției lucrărilor, la data rezilierii, a fost de 86,5 %.

În prezent, documentația tehnică necesară inițierii procedurii de achiziție pentru atribuirea contractului de servicii de expertizare tehnică este finalizată, urmând a fi demarată procedura de achiziție publică a acestui contract.

Preluarea amplasamentului de la vechiul Antreprenor se va efectua după finalizarea expertizei tehnice și emiterea Raportului de expertiză și a documentelor de proiectare pentru lucrările de remediere.

După preluarea amplasamentului, se va proceda la demararea procedurii de achiziție publică pentru atribuirea unui nou contract de execuție lucrări în scopul finalizării lucrărilor conform proiectului tehnic aprobat.

„- Alte interventii aferente sunt pasajele aflate pe DNCB

– Proiectare și execuție Lărgire la 4 Benzi a Centurii Rutiere a Municipiului București Sud, între A2, km 23+600 – km 55+520 – Lot II: Amenajare Nod Rutier CB – Dj 401 (Berceni)

Antreprenor: Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Constructii Erbasu SA – Grafic Tends

Valoarea contractului de lucrări: 146.009.911,67 lei fără T.V.A.

Perioada de execuție este de 30 de luni, din care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție

Bugetul aprobat pentru 2020 este 42.098.000 lei fără T.V.A”, arată sursa citată.

Cookies