CNAIR organizează a treia licitație pentru reabilitarea podului peste Centura Capitalei. La ultimele doua nu au fost depuse oferte

03 apr. 2023
1000 Afișari
CNAIR organizează a treia licitație pentru reabilitarea podului peste Centura Capitalei. La ultimele doua nu au fost depuse oferte
CNAIR organizează a treia licitație pentru reabilitarea podului peste Centura Capitalei. La ultimele doua nu au fost depuse oferte | Sursă foto: Captură Youtube- Ionut Ivasca

O nouă licitație privind lucrările pentru reabilitare podului peste Centura Capitalei de pe Autostrada A1 urmează să fie lansată. Acestea va fi organizată de către Compania de Drumuri, prin intermediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București.

O nouă licitație pentru reabilitarea podului peste Centura Capitalei

Noua licitație este a treia ce a fost lansată în 2023, deoarece în cadrul primelor două ce au fost organizate până acum nici o firmă nu și-a arătat interesul și nu a depus oferte, conform Economedia.ro.

Podul ce traversează Centura și inelul feroviar al Capitalei a fost realizat în anul 1970, iar ultima consolidare a acestuia a fost efectuată în anul 1999. Din acest motiv, se dorește realizarea unor lucrări de consolidare a construcției, de ambele sensuri.

În caietul de sarcini este menționat că lucrările ar urma să fie realizate cu închiderea circulației pe câte un sens, și devierea acestea pe sensul opus, asemenea celor ce sunt realizate la podurile Fetești și Cernavodă aflate pe Autostrada Soarelui.

Cu toate că până acum au fost realizate două licitații publice pentru acest obiectiv de investiții, nu a fost depusă nici o ofertă. Acest lucru ar putea fi datorat faptului că valoarea financiară nu acoperă costul real al lucrărilor.

Lucrările vor dura 7 luni

Lipsa ofertelor ar putea fi legată și de problemele pe care le presupune restricționarea traficului pe Autostrada A1 București – Pitești, cea mai circulată din România. Traficul mediu pe această autostradă poate ajunge la circa 50.000 autovehicule/zi.

Reparațiile ce ar urma să fie realizate la podul de peste Centură, în cazul în care vor fi depuse oferte, vor dura 7 luni, conform caietului de sarcini. Expertiza tehnică a acestui pod a fost realizată în anul 2018, iar proiectul tehnic a fost aprobat în 2020.

În ceea ce privește autorizația de construire, acesta a fost emisă în luna iulie a anului trecut. Cu toate astea, nici până la acest moment nu a fost desemnată o firmă care să realizeze lucrările.

Cookies