CNAIR anunță trafic deviat pe Autostrada Soarelui (A2). Motivul: Lucrările de la podul peste brațul Borcea

05 iun. 2023
213 Afișari
CNAIR anunță trafic deviat pe Autostrada Soarelui (A2). Motivul: Lucrările de la podul peste brațul Borcea
CNAIR anunță trafic deviat pe Autostrada Soarelui (A2). Motivul: Lucrările de la podul peste brațul Borcea | Sursă foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

CNAIR a anunțat că circulația mașinilor va fi deviat pe Autostrada Soarelui – A2, pe sensul de mers București-Constanța. Decizia a fost luată pentru a fluidiza traficul.

Luni,5 iunie 2023, bucureștenii se întorc spre oraș după minivacanța de care au avut parte cu ocazia Zilei Copilului și a Rusaliilor.

CNAIR: Traficul deviat luni pe Autostrada Soarelui (A2)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) le transmite șoferilor că luni, între orele 12:00 – 22:00 circulația mașinilor pe Autostrada Soarelui va fi deviată, pe sensul de mers de la București către Constanța.

Măsura va fi luată în funcție de valorile de trafic. Motivul devierii este că pe podul peste brațul Borcea sunt desfășurate lucrări la acest moment.

Mai precis, în cazul în care valorile de trafic către București vor fi foarte mari, traficul va fi oprit către Constanța, pentru a permite deplasarea către Capitală, pe două benzi.

Având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării traficului, se va recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către Capitală.

Astfel, recomandăm celor care intenționează să plece dinspre București spre Constanța să țină cont că, în intervalul orar 12.00-22.00, traficul va fi deviat, pentru anumite perioade, prin nodul rutier Drajna, anunță CNAIR.

Ce traseu vor urma mașinile deviate

CNAIR a transmis și care va fi traseul pe care șoferii ar urma să circule, în cazul unei devieri. Astfel că, mașinile vor fi deviate după cum urmează:

  • A2 (București – Nod Rutier Drajna) – DN21 (Nod Rutier Drajna – Slobozia) – DN2A (Slobozia – Țăndărei – Giurgeni – Hârșova – Ovidiu – Constanța.

Rute alternative către București

Mii de oameni se îndreaptă către București astăzi, după ce au fost plecați în concedii pe perioada minivacanței de Rusalii. Din acest motiv, polițiștii le transmit șoferilor rute alternative pe care pot circula, dacă se întorc de la mare.

Iată care sunt acestea:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București, A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București,
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Șoferii sunt rugați să conducă prudent și să se adapteze la condițiile de drum pe care le întâlnesc pe traseu.

Cookies