ARHIVA B365

CNADNR a plătit joi daunele de 1 milion de euro tinerei care şi-a pierdut o mână într-un accident

„Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA informează că, astăzi 19 iunie 2014, s-a efectuat plata sumei de 4,4 milioane lei (echivalent a 1 milion euro), către doamna Ghegeliu Georgiana Elena, această sumă reprezentând daune morale, aşa cum reiese din dispoziţiile Deciziei nr. 1827/11 iunie 2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Aceeaşi sumă fusese stabilită ca despăgubire şi de către Tribunalul Bucureşti, în aprilie 2013, însă Curtea de Apel Bucureşti a redus suma la 200.000 de euro, printr-o decizie din 27 noiembrie 2013.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti a fost contestată la instanţa supremă, care a dat săptămâna trecută o decizie irevocabilă.

Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR şi Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov în aprilie 2012, la Tribunalul Bucureşti.

Accidentul în urma căruia Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Acesta a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers. Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Aceasta a fost dusă atunci la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov au început atunci cercetările în acest caz. Ulterior, anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button