ARHIVA B365

CNADNR a montat separatoare din beton pe DN1 în zona Ikea. Unde se mută lucrările

CNADNR a anunţat săptămâna trecută că va monta alte parapete din beton pe drumul naţional 1 (DN1), în zona pasajului rutier Ikea, măsura având ca scop împiedicarea şoferilor de a intra cu maşinile pe contrasens. Începând de vineri, ora 22, CNADNR va începe să monteze separatoare din beton în zona pasajului rutier Metro, aproape de kilometrul 10 de pe DN1.

Următoarea etapă de montare a parapetelor rigide prefabricate din beton se va desfăşura pe pasajul de la km 12, Zona Otopeni„, se arată într-un comunicat al companiei.

Lucrările executate vor afecta ambele căi de circulaţie şi vor fi închise benzile centrale, astfel circulaţia se va desfăşura pe două benzi pe sens. Lucrările nu vor fi executate în zilele de sărbători legale, nefiind instituite atunci restricţii de circulaţie.

CNADNR a luat decizia de a se lucra pe timp de noapte pentru creşterea ritmului de montare a separatoarele de sens. În 22 aprilie, CNADNR a semnat un acord-cadru de furnizare parapete din beton, în valoare de 51,8 milioane lei (11,6 milioane euro), fără TVA, cu asocierea Kamarom – Dunapref.

Acordul de 51,8 milioane lei face referire la furnizarea, transportul şi montarea parapetelor rigide prefabricate din beton utilizate pe sectoarele periculoase de drumuri naţionale. După semnarea acordului cadru, compania de drumuri a demarat formalităţile pentru emiterea primei comenzi de parapet rigid prefabricat din beton.

CNADNR a început să monteze parapete între sensurile de mers pe drumurile naţionale cu trafic intens după o tragedie survernită în septembrie 2014 pe DN1, la kilometrul 81, între Ploieşti şi Câmpina, când o maşină a intrat pe contrasens şi a lovit un alt automobil, accidentul provocând şase decese.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button