ARHIVA B365

CNADNR a amânat termenul pentru depunerea ofertelor la licitaţia pentru pasajul Domneşti

Noul termen-limită de depunere a ofertelor pentru obiectivul de investiţii „Proiectare şi execuţie pasaj suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti – Domneşti” este acum 22.07.2015, în contextul în care data de depunere iniţială era 15.07.2015, notează curierulnational.ro.

„Decalarea termenului este determinată de neemiterea Acordului de Mediu de către instituţiile abilitate, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru buna desfăşurare a procedurii de achiziţie publică şi pentru a se evita o eventuală anulare a procedurii de licitaţie”, a informat compania, precizând că procedurile pentru emiterea Acordului de Mediu au fost iniţiate de către CNADNR SA începând cu luna august 2014.

Ulterior, în data de 09.12.2014 a fost emisă Decizia etapei de încadrare pentru Planul Urbanistic Zonal, parte integrantă a procedurii de mediu.

În data de 24.04.2015 APM Bucureşti a luat decizia de efectuare a evaluării impactului asupra mediului (fără evaluarea adecvată) pentru obiectivul de investiţii mai sus menţionat. Ulterior, CNADNR SA a depus Raportul privind Impactul asupra Mediului.

Dezbaterile publice privind impactului asupra mediului s-au finalizat în data de 30.06.2015, iar Comisia de Analiză Tehnică în data de 02.07.2015 a luat decizia emiterii Acordului de Mediu.

Urmează redactarea finală a Acordului de Mediu, document care va fi publicat în SEAP, iar conform prevederilor legale în materia achiziţiilor publice operatorii economici posibil interesaţi de această licitaţie trebuie să dispună de un număr minim necesar de zile pentru a-şi putea pregăti ofertele ţinând cont de informaţiile publicate.

Construcţia unui pasaj suprateran în zona Centurii Capitalei-comuna Domneşti a fost avizată de Guvern la finele lunii noiembrie, prin aprobarea indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a investiţiei fiind estimată la 248,8 milioane lei.

CNADNR a iniţiat, în aprilie, o licitaţie pentru un contract de supervizare a construcţiei unui pasaj suprateran între centura Bucureşti şi localitatea Domneşti.

Potrivit CNADNR, construirea ‘Pasajului Suprateran pe DJ 602 – Centura Bucureşti – Domneşti’ are ca obiective fluidizarea traficului pe Centura municipiului Bucureşti, îmbunătăţirea condiţiilor de transport, descongestionarea circulaţiei la intersecţia centurii rutiere şi a liniei CF de centură cu strada Prelungirea Ghencea şi drumul judeţean 602, creşterea capacităţii de trafic şi siguranţa circulaţiei.

‘Întrucât în zona intersecţiei sunt amplasate numeroase construcţii având multiple destinaţii: unitate militară, locuinţe, depozite, clădiri industriale etc., realizarea obiectivului va facilita accesul agenţilor economici şi al populaţiei din cartierele din zonă, va fluidiza traficul pe Centura rutieră a Bucureştiului, degrevându-se, astfel, străzile din interiorul municipiului. Pasajul Domneşti va rezolva o problemă acută a zonei, determinând la final un trafic civilizat’, a declarat directorul general al CNADNR, Narcis Ştefan Neaga.

Pasajul Domneşti va avea o lungime de 257,49 metri şi va fi finalizat în 2017.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button