ARHIVA B365

CNA sesizează Parchetul cu privire la emisia ilegală a postului OTV

CNA s-a autosesizat cu privire la emisia televiziunii OTV pe frecvenţa Direct Digital TV (DD TV), începând cu data de 18 octombrie, ora 23.00, potrivit Mediafax.

La propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, Consiliul a decis, în şedinţa de marţi, să sesizeze Parchetul pentru că OTV emite în România fără a avea licenţă audiovizuală, scrie romaniatv.net.

Decizia a fost luată în baza articolului 96, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publică ori poate crea probleme de natură economică sau operaţională altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor”.

Totodată, CNA a decis, marţi, să sesizeze Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi societatea Digital Sky SRL, care ridică semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est, să suspende difuzarea televiziunii DD TV, „până la soluţionarea aspectelor de natură penală” în acest caz.

Această decizie a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii CNA (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

În plus, Consiliul a decis să îi invite pe acţionarii societăţii Telecroma Media SRL, care deţine licenţa audiovizuală a DD TV, la şedinţa CNA de joi.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button