CNA sancționează drastic Antena 1 din cauza emisiunii „Un show păcătos”

de:
20 iun. 2013
4 Afișari
CNA sancționează drastic Antena 1 din cauza emisiunii

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a reluat, în şedinţa de joi, discutarea cazului Antena 1 – „Un show păcătos”, care a rămas suspendat la CNA după ce, în şedinţa din 28 mai, niciuna dintre propunerile făcute în acest caz – întreruperea emisiei de 10 minute (făcută de Valentin Jucan) şi o amendă de 70.000 de lei (Radu Călin Cristea) – nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a putea fi aplicată, scrie Realitatea.net, citând Mediafax.

În urma reluării votului, propunerea de amendare a televiziunii Antena 1 cu 70.000 de lei a fost aplicată. Şase membri ai CNA au votat „pentru” (Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Lorand Turos, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) aplicarea acestei sancţiuni, în timp ce „împotrivă” au votat Narcisa Iorga, Christian Mititelu şi Florin Gabrea. Aceştia din urmă au susţinut propunerea de întrerupere a emisiei obişnuite a postului Antena 1 pentru 10 minute.

Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40, alineatul 3 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”.

Amenda vizează două ediţii ale emisiunii „Un show păcătos”, difuzate pe 9 ianuarie şi 9 mai, în urma cărora Consiliul a primit mai multe reclamaţii.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului, în ediţia din 9 ianuarie, Mariana Moculescu şi Cristi Marin şi-au adresat cuvinte vulgare. De asemenea, Cristi Marin – fostul iubit al Marianei Moculescu – a ieşit dintr-un sicriu în timpul emisiunii.

Pe de altă parte, în emisiunea din 9 mai a fost prezent Corneliu Vadim Tudor, care a folosit un limbaj vulgar şi a înjurat-o pe Anca Cârcu (membră a PRM), care l-a acuzat pe acesta că ar fi vrut să o violeze. De asemenea, în emisiune, Corneliu Vadim Tudor adus acuzaţii unor politicieni şi instituţii, fără să prezinte probe.

Cookies