ȘTIRI

CNA: Kanal D i-a încălcat dreptul la propria imagine Mihaelei Rădulescu

Potrivit CNA, în emisiunea „Wow Biz” din 10 decembrie, un bărbat (Daniel Constantin) a vorbit despre relaţia pe care ar fi avut-o cu Mihaela Rădulescu, după ce a cunoscut-o pe aceasta pe reţeaua de socializare Facebook. Daniel Constantin a povestit în emisiune aspecte intime care ar fi avut loc între el şi Mihaela Rădulescu. În urma difuzării emisiunii, CNA a primit o sesizare, potrivit căreia Mihaela Rădulescu a fost umilită în respectiva emisiune. „Vă rog să luaţi măsuri ca măcar personalităţile care au o valoare obţinută prin muncă cinstită în această ţară, să nu fie hărţuite la TV de un no name. Mă refer la Mihaela Rădulescu, care este un om profesionist de televiziune, un om care a făcut televiziunea, nu televiziunea a făcut-o pe ea. (…) Nu se poate ca un om care a făcut şi face atâtea acte de caritate să fie umilit”, se mai spune în sesizarea transmisă CNA de o persoană privată, scrie Mediafax. 

Pe de altă parte, Cătălin Băleanu, reprezentantul Kanal D la şedinţa CNA, a spus că „Daniel Constantin este un fost prieten de pe Facebook al Mihaelei Rădulescu, care s-a îndrăgostit de Mihaela Rădulescu şi care a fost chiar încurajat de aceasta”.

Întrebat de membrul CNA Christian Mititelu pe cine poate interesa întâmplarea respectivă, Cătălin Băleanu a răspuns: „Există un public care îşi doreşte asemenea tip de subiecte. Sunt persoane care sunt foarte interesate de ce se întâmplă în viaţa marilor vedete, indiferent dacă sunt subiecte mai de substanţă sau de mai puţină substanţă”.

Băleanu a mai spus, răspunzând unei întrebări adresate de membrul CNA Viorel Vasile Buda, că emisiunea respectivă nu a fost o invenţie. „Toate informaţiile vehiculate sunt reale”, a spus Băleanu. El a mai spus că Mihaela Rădulescu a fost invitată să îşi exprime punctul de vedere cu privire la acest subiect, dar nu a dorit să comenteze.

Decizia de as oma Kanal D a fost luată la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu şapte voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce „împotrivă” au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga şi Christian Mititelu. Sancţiunea a fost aplicată pentru încălcarea articolului 32 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „(1) Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor. (2) Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la viaţă privată”, dar şi a articolului 34 din Cod – „(1) Orice persoană are dreptul la propria imagine”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button