CNA a retras, joi, licenţele audiovizuale ale CineStar, ActionStar şi ComedyStar

CNA a retras, joi, licenţele audiovizuale ale CineStar, ActionStar şi ComedyStar

Decizia privind retragerea licenţelor audiovizuale ale CineStar, ActionStar şi ComedyStar a fost luată de membrii CNA, în şedinţa de joi, cu unanimatate de voturi, în baza articolului 57, alineatul 1, litera b din Legea audiovizualului, care prevede că „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”, notează zf.ro.

Cele trei televiziuni de filme ale Realitatea – Caţavencu au primit în 25 septembrie 2008 licenţe audiovizuale de la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Ele au fost lansate ca un pachet de televiziuni premium, sub denumirea „CineStar”. Televiziunea-lider CineStar, care a dat şi numele întregului pachet de trei posturi, difuza filme de top, retransmise imediat după ce au fost difuzate în cinematografe. În acelaşi timp, ActionStar şi ComedyStar erau dedicate difuzării filmelor de acţiune, respectiv a comediilor. Cele trei televiziuni puteau fi vizionate în sistem pay TV (contra cost) şi nu difuzau publicitate.

Cele trei televiziuni de filme CineStar, ActionStar şi ComedyStar au început să emită pe 19 decembrie 2008, pe Dolce, platforma DTH a Romtelecom. Ulterior, CineStar, ActionStar şi ComedyStar au fost disponibile şi abonaţilor Digi TV, platforma digitală a companiei RCS&RDS, şi pe UPC – cablu digital şi platforma digitală FocuSat. Însă ca urmare a deteriorării situaţiei financiare a grupului Realitatea Media, treptat televiziunile CineStar, ActionStar şi ComedyStar şi-au pierdut distribuţia.