CNA a reanalizat cazurile Kovesi şi Badea vs. motociclişti, dar nu a aplicat nicio sancţiune

de:
13 ian. 2015
1 Afișari
CNA a reanalizat cazurile Kovesi şi Badea vs. motociclişti, dar nu a aplicat nicio sancţiune

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a mai analizat, în şedinţa din 21 octombrie, emisiunea „Sinteza zilei” care a fost difuzată la Antena 3 pe 19 iunie şi emisiunile „Sinteza zilei” şi „În gura presei” care au fost transmise în perioada 25 – 27 august, scrie Mediafax.

Atunci, membrii CNA au avut păreri împărţite, fapt care a făcut ca niciuna dintre sancţiunile propuse – 50.000 de lei (o propunere făcută de Valentin Jucan), 30.000 de lei (Christian Mititelu, care nu mai este în prezent membru al Consiliului, întrucât i-a expirat mandatul), somaţie publică (Monica Gubernat) şi 70.000 de lei (Florin Gabrea) – să nu întrunească numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

În şedinţa CNA de marţi, membrii Consiliului au reluat votul pentru propunerea de amendă de 30.000 de lei (făcută de Florin Gabrea) şi de somaţie publică (făcută de Monica Gubernat), care în şedinţa din 21 octombrie primiseră cele mai multe voturi.

Însă niciuna dintre cele două propuneri nu a întrunit numărul minim necesar de voturi pentru a fi aplicată. „Pentru” amenda de 30.000 de lei au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu (în două tururi de vot), iar „pentru” somaţia publică au votat Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea (în două tururi de vot).

Astfel, Valentin Jucan a făcut o propunere intermediară, respectiv aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei, care tot nu a primit numărul minim necesar de voturi pentru a fi aplicată.

„Pentru” au votat Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu şi Gabriel Tufeanu, în timp ce „împotrivă” au votat Monica Gubernat, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

„Nu se doreşte şi gata”, a spus după vot Valentin Jucan, referindu-se la faptul că majoritatea CNA nu doreşte aplicarea unei sancţiuni în aceste cazuri.

Discuţiile pe aceste subiecte nu mai pot fi reanalizate de CNA.

Continuarea pe Mediafax.

Cookies