ȘTIRI

CNA a interzis transmiterea în direct a ședințelor sale

CNA a votat, în şedinţa de joi, modificarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare (ROF) al instituţiei.
Modificarea a fost adoptată cu opt voturi „pentru” (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea), în timp ce trei membri ai CNA (Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea) nu au dorit să voteze, informează Realitatea.net.

Narcisa Iorga a făcut o propunere (introducerea în ROF a unui articol potrivit căruia şedinţele publice ale CNA să fie transmise online live pe site-ul CNA), care nu a fost suspusă la vot imediat ce a fost făcută de Iorga, ci după ce au fost votate alte articole propuse în ROF. „Nu am votat pentru că nu se respectă niciun fel de regulă”, a spus Iorga, precizând că modul în care se votează este o abatere de la regulile CNA.

Astfel, cu opt voturi „pentru” a fost decis ca şedinţele publice ale CNA să fie înregistrate audio şi video prin sistemul propriu al instituţiei. Înregistrările pot fi consultate, la cerere, dar nu pot fi copiate sau reproduse.

De asemenea, este interzisă transmiterea în direct a şedinţelor Consiliului, fără acordul prealabil al CNA. Acordul se dă prin vot, în situaţii speciale, cu respectarea prevederilor articolului 15, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „În îndeplinirea funcţiilor şi a atribuţiilor ce îi revin potrivit prezentei legi, Consiliul emite decizii, instrucţiuni şi recomandări, în prezenţa a cel puţin 8 membri şi cu votul a cel puţin 6 membri”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button