CMPB, despre locurile de parcare albastre din București: A fost introdusă o opțiune alternativă pentru plata prin SMS

02 mai 2024
15374 afișări
CMPB, despre locurile de parcare albastre din București: A fost introdusă o opțiune alternativă pentru plata prin SMS
CMPB, despre locurile de parcare albastre din București: A fost introdusă o opțiune alternativă pentru plata prin SMS. Sursa foto: arhivă PMB/Facebook

Compania Municipală Parking București are vești despre locurile de parcare albastre din București. Șoferii trebuie să știe că a fost implementată o opțiune alternativă pentru plata parcării prin SMS.

De asemenea, reprezentanții CMPB anunță că, în curând, vor scădea costurile la plata parcării prin SMS.

Locurile de parcare albastre din București: Acum există o opțiune alternativă pentru plata prin SMS, anunță CMPB

Compania Municipală Parking București SA va acționa întotdeauna în favoarea cetățenilor și nu în favoarea furnizorilor de tehnologie, anunță CMPB într-un comunicat, joi, 2 mai 2024.

Metodă de plată prin SMS a locurilor de parcare albastre din Capitală era singura pentru care nu exista o opțiune alternativă pentru bucureșteni/turiști. Astfel că, Parking București transmite că a cerut și altor furnizori de tehnologie să ofere soluții performante și ieftine pentru plata parcării prin SMS în Capitală.

În urma ofertelor primite, au fost implementate – începând cu data de 1 Mai – noi funcționalități de plată prin SMS a parcării.

Astfel, plata contravalorii serviciului public de parcare se poate face prin transmiterea unui SMS la oricare din numerele scurte 7458 și 7576.

Formatul mesajului text SMS ce poate fi trimis la oricare din cele două numere scurte de mai sus rămâne neschimbat și este compus din numărul de ore dorit și numărul de înmatriculare, fără spații, linii despărțitoare sau orice alt caracter.

De exemplu, șoferul care vrea să plătească parcarea pentru o oră, pentru autovehiculul cu numărul de înmatriculare B777PKG: 1B777PKG

Se pot plăti 1, 2, 3, 4 ore (prin înlocuirea cifrei de la început, respectiv cu 1,2,3,4) sau abonament de o zi. Cum arată mesajului scurt SMS pentru abonament de o zi: ziB777PKG

Curând: Vor fi implementate scăderi de tarife la plata prin SMS

În urma introducerii competiției între sistemele și tehnologiile de plată prin SMS, s-au inițiat deja demersurile pentru implementarea unor scăderi de tarife la plata prin SMS.

Foarte curând bucureștenii vor putea utiliza metoda de plată a parcării prin SMS cu costuri reduse, anunță Compania Municipală Parking București.

CMPB îi asigură pe cei care plătesc parcarea din București că nu vor fi amendați din cauza folosirii metodelor de plată alternative.

Noi modalități pentru plata amenzilor

Începând cu data de 22 februarie 2024, plata penalității datorate cu titlul de daune-interese pentru nerespectarea dispozițiilor legale, conform HCGMB 517/2019, se poate face cu cardul bancar, prin intermediul aplicației Parking București și prin automatele de plată (parcometre).

AICI poate fi văzut un tutorial video de exemplificare a procesului de plata cu cardul bancar, prin intermediul aplicației Parking București.

Totodată, amenda poate fi plătită și: cu cardul bancar, fără a fi nevoie de crearea unui cont sau autentificare, accesând link-ul GHISEUL.RO. Există și un tutorial video, AICI.

De asemenea, amenda poate fi plătită cu card bancar sau numerar la automatele multifuncționale din orice sucursală BCR.

Contestarea Notă de constatare și înștiințare de plată

Începând cu data de 21 august 2023, contestarea emiterii Notelor de constatare și înștiințare de plată se poate face astfel:

Înregistrarea mașinilor electrice și hibride în Registrul informatic

Începând cu data de 01 ianuarie 2023, pentru a beneficia de gratuitate în utilizarea locurilor de parcare publică de utilitate generală din București, șoferii care au autoturisme electrice și hibride trebuie să știe că au obligația de a înregistra mașina în Registrul informatic al autoturismelor electrice și hibride, ținut de Operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparținând domeniului public sau privat al Municipiului București – Compania Municipală Parking București SA.

Înregistrarea se face prin completarea formularului de AICI.

Cookies