BAZAR

CME, compania-mamă a Pro TV, vrea să renunţe la radiouri şi la activităţile de cinematografie

Michael Del Nin, co-CEO al CME, a declarat intr-un interviu acordat alaturi de co-CEO Christoph Mainusch pentru publicatia ceha Hospodarske Noviny ca grupul CME vrea sa vanda statiile radio, cinematografele si afacerile de distributie de film. „Acestea sunt active bune, dar ne-au distras atentia de la afacerea noastra de baza (televiziunea – n.red.). Mai multe parti interesate din intreaga regiune urmaresc aceste active”, a spus Del Nin.

Acestea sunt primele declaratii oficiale in care sefii CME mentioneaza clar anumite operatiuni la care acest grup vrea sa renunte. De la sfarsitul anului trecut, pe piata media circula numeroase speculatii privind eventuala vanzare a unor active CME, a unor operatiuni din Romania/Bulgaria sau chiar a intregii companii, sau despre intentiile altor parti de a cumpara aceste active, dar de cele mai multe ori reprezentantii companiei s-au abtinut sa comenteze astfel de informatii. Reprezentantii CME au mai mentionat, in termeni generali, intentiile lor de vanzare, dar e pentru prima data cand spun exact ce urmaresc sa vanda, scrie HotNews.ro.

In interviul acordat ziarului ceh, Christoph Mainusch precizeaza:

„Pentru a aduce compania pe picioare, a trebuit sa ne concentram asupra afacerii noastre de baza, televiziunea; in unele tari unde operam, am avut numeroase activitati pe care nu le consideram a fi de baza si pe care le vom vinde. Cateva exemple: cinematografele noastre din Romania sau afacerile de distributie din Romania si din Republica Ceha – pe acestea nu le consideram esentiale pentru strategia noastra viitoare.”

Despre recentele speculatii privind o intentie a unui grup de investitori cehi de a cumpara CME, Christoph Mainusch si Michael Del Nin ofera dezmintiri, dar – in traducerea in limba engleza a interviului, asa cum a fost publicat pe site-ul CME – folosesc prezentul continuu si se refera anume la operatiunea TV din Cehia:

„Exista mereu speculatii despre piata media, poate mai mult decat in orice alt sector. Nu le comentam, in primul rand pentru ca sunt ingrozitor de multe si ar fi o pierdere de timp, in al doilea rand pentru ca unele dintre ele sunt complet absurde. Acestea fiind zise, recentul zvon la care va referiti a fost foarte persistent, deci poate ar trebui abordat. Speculatia la care va referiti este complet neadevarata. Pot spune acest lucru deoarece nu desfasuram (prezentul continuu in traducerea in limba engleza – n.red.) nicio negociere pentru vanzarea companiei; planuim sa stam aici mult timp de acum inainte”.

Mai multe, pe HotNews.ro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button