CMBSU, convocat sâmbătă. Vor fi adoptate noi restricții în București, după ce rata de infectare a depășit 2 la mie

17 sept. 2021
5385 afișări
CMBSU, convocat sâmbătă. Vor fi adoptate noi restricții în București, după ce rata de infectare a depășit 2 la mie
CMBSU, convocat sâmbătă. Vor fi adoptate noi restricții în București, după ce rata de infectare a depășit 2 la mie

CMBSU, convocat sâmbătă. Vor fi adoptate noi restricții în București, după ce rata de infectare a depășit 2 la mia de locuitori. Mai exact, rata de incidență de vineri din Capitală a fost de 2,05.

CMBSU, convocat sâmbătă. Vor fi adoptate noi restricții în București, după ce rata de infectare a depășit 2 la mie.

CMBSU, convocat sâmbătă

Astfel, sâmbătă, 18 septembrie 2021, va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă – CMBSU. Urmează să fie impuse măsuri, după ce DSP – Direcția de Sănătate Publică a transmis că rata de incidență COVID-19 este vineri de 2,05 în București, potrivit Agerpres.

Recomandăm și: EXCLUSIV | Subprefectul Capitalei, după ce rata de incidență a sărit de 2/1.000 în București: Pot fi măsuri suplimentare. Așteptăm propunerile DSP

Subprefectul Capitalei, Florela-Antonela Ghiţă, a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă că, cel mai probabil, DSP va trimite analiza sâmbătă, la ora 10:00, deoarece va avea 24 de ore (de vineri). Autoritățile vor pregăti materialele și au luat legătura cu mai multe instituții. Deja au existat discuții și cu organizatorii Festivalului „George Enescu”.

„Cred că la prânz ar trebui să fim în măsură să solicităm membrilor CMBSU parcurgerea tuturor propunerilor primite şi adoptarea hotărârii”, a declarat subprefectul Municipiului București.

Vor fi adoptate noi restricții în București, după ce rata de infectare a depășit 2 la mie

Bilanț COVID-19 București,vineri, 17 septembrie. Bucureștiul a depășit oficial incidența de 2 la mie

Potrivit legislației în vigoare, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pune în aplicare în maximum 48 de ore de la atingerea pragului de COVID-19 de 2 la mia de locuitori, măsurile prezente în Hotărârea de Guvern în ceea ce privește prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, începând cu data de 10 septembrie, în funcție de analiza prezentată de Direcția de Sănătate Publică, conform unui comunicat transmis de Prefectura Capitalei.

Recomandăm și: BREAKING | Primele restricții din valul 4 în București? În Capitală, incidența tocmai a depășit 2 la mia de locuitori, anunță DSP București

CMBSU urmează să fie convocat în ședință extraordinară și se va desfășura online.

De asemenea, tot sâmbătă, 18 septembrie 2021, va avea loc și o conferință de presă la sediul CNCCI de la Ciolpani. Este programată la ora 13:00 și se va discuta evoluția pandemiei de SARS-COV-2.

Conferința va fi susținută de:

  • dr. Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, șef al DSU;
  • dr. Andrei Baciu, secretarul de stat în Ministerul Sănătății;
  • dr. Adriana Pistol, director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.
Cookies