CMBSU a decis. Unde rămâne masca obligatorie în București

15 mai 2021
227 Afișari
CMBSU a decis. Unde rămâne masca obligatorie în București

Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Bucureşti s-a reunit, sămbătă, în ședință. Autoritățile au decis unde se impune obligativitatea purtării măștii de protecție.

Astfel, purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie într-un perimetru de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, în cazul persoanelor care staţionează. Totodată, masca va fi în continuare obligatorie în spațiile aglomerate, cum ar fi piețele și stațiile de transport în comun.

CMBSU a decis. Unde rămâne masca obligatorie în București

„În principiu am stabilit că în jurul unităţilor şcolare unde există potenţial de aglomerare şi la venire, şi la plecare şi sunt copii, majoritatea fiind sub 16 ani, nu pot fi vaccinaţi, atunci este necesar să avem perimetru de 50 de metri în jurul şcolii, acolo va fi obligatorie purtarea măştii pentru cei care vor staţiona în acest perimetru”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, sâmbătă, la finalul şedinţei Comitetul municipal pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit Digi24.

Potrivit prefectului Capitalei, măsura va intra în vigoare imediat după adoptare. În cazul celor care nu respectă regulile, sunt prevăzute aceleași amenzi care au fost până acum.

Cum vor fi monitorizate zonele aglomerate

Alin Stoica a fost întrebat cum vor fi monitorizate aceste zone. Prefectul a răspuns că nu vor fi mai multe forțe de ordine, ci se vor face pur și simplu „observări”.

„Vor fi notate și transmise, adică un fel de observare empirică a situației”, a declarat prefectul Capitalei, conform sursei citate.

Alin Stoica a ținut să mai precizeze că pentru zone mai aglomerate, precum parcurile și Centrul Vechi al Capitalei, va exista o „perioadă de monitorizare de o săptămână”, în urma căreia autoritățile vor face „propuneri concrete” în baza cărora se vor putea lua alte măsuri, asta doar dacă va fi cazul.

Premierul Florin Cîţu a anunţat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care se aplică din 15 mai, fiind modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Se elimină obligativitatea măştii în spaţii deschise şi se renunţă la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. „Se stabileşte programul restaurantelor în intervalul orar 5-24”, a anunţat premierul.

Cookies