ARHIVA B365

Cluburile și restaurantele, ÎNCHISE dacă numărul de clienți depășește cu 10% autorizația

Alte situații în care aceste unități vor fi oprite de la funcționare sunt cele în care este depășit numărul de niveluri supraterane față de valoarea de referință admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/grad de rezistență la foc, este redus înălțimea/lățimea căilor de evacuare, prin elemente de construcție, cu mai mult de 25% din valoarea de referință, iar instalațiile/sistemele de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare incendiu, precum și a celor de iluminat de securitate pentru evacuare sunt desființate, informează profit.ro.

Valorile de referință pentru aceste criterii sunt cele cuprinse în reglementările tehnice specifice în vigoare la data realizării documentației tehnice de autorizare a lucrărilor de construcții sau la momentul punerii în funcțiune. Cluburile care nu respectă condițiile de funcționare vor fi sigilate de ISU până la conformare.

Noile reguli au fost aprobate, marți, de Guvern și se referă la toate clădirile și spațiile amenajate în clădiri, cu aria de desfășurare mai mare de 200 metri pătrați, folosite pentru comerț, cultură și turism.

Hotărârea aprobată de Guvern vizează atât clădirile și spațiile autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, cât și pe cele care nu sunt autorizate.

„Măsura de oprire a funcționării ori utilizării clădirilor ori spațiilor amenajate se realizează până la obținerea autorizației de securitate la incendiu. Pentru situația depășirii cu 10% a numărului de utilizatori pentru care s-a acordat autorizația, măsura complementară de oprire a funcționării ori utilizării clădirilor ori spațiilor amenajate se dispune pentru 60 de zile calendaristice începând cu data comunicării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor”, transmite Guvernul.

Angajații inspectoratelor pentru situații de urgență sunt cei care vor identifica neregulile, cu sprijinul, după caz, al Poliției sau al Jandarmeriei, autoritățile care emit autorizații de construire fiind obligați să transmită acestora toate datele necesare.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button