Cluburile de poker din Bucureşti: între glume proaste şi afaceri penale

de:
20 aug. 2011
1 Afișari
Cluburile de poker din Bucureşti: între glume proaste şi afaceri penale

În ciuda rezultatelor importante obţinute de jucătorii profesionişti din România, jocul de poker live este departe de a fi accesibil publicului larg altfel decât prin intermediul cazinourilor, notează Capital.ro.

Aşa-zisele cluburi de poker locale levitează între afaceri ilegale şi glume proaste, după cum mărturisesc inclusiv câţiva foşti patroni ai unor astfel de aşezăminte. Statutul Federaţiei Sportive Naţionale de Pocher este incert, asupra ei planând mai multe semne de întrebare, după cum a arătat în mai multe rânduri presa din România. Inclusiv preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, spune că Federaţia este ilegală şi este constituită doar pentru a evita plata unor taxe şi impozite către stat.

Contactat de Capital, preşedintele FSNP, Ciprian Cîrstea, a recunoscut că nu cunoaşte câte cluburi sunt afiliate la organismul pe care îl conduce, precizând că nu dă interviuri prin telefon. Mai mult decât atât, majoritatea patronilor de aşa-zise cluburi din Bucureşti au evitat să dea detalii despre propriile lor afaceri, deşi se promovează pe internet.

Unii dintre ei îşi închiseseră afacerile la câteva luni după lansare, iar motivul ni-l spune fostul patron al unui club din Militari. „Afacerea era ilegală şi trebuia să facem în aşa fel încât să evităm controalele. Era mult prea stresant. De fapt, în Bucureşti nu există niciun club legal de pocher. Singurele locuri unde poţi juca sunt cazinourile“, spune patronul.

Cazinourile, singurele locuri sigure

În acest context, singurele locuri sigure în care neprofesioniştii pot juca pocher live rămân cazinourile, destul de multe la număr. În astfel de locaţii se poate juca atât Hold’em şi Omaha, cât şi alte stiluri de pocher.

Jocurile de pocher din cazinou nu sunt exclusiv pentru oamenii cu bani, deşi toate au şi separeuri speciale, în care se joacă pe mize de mii de euro. Turneele zilnice sunt extrem de variate, iar blindurile (mizele) de start încep şi de 2,5 şi 5 lei pentru mesele de cash (cu banii jos) şi de la 100-150 de lei pentru turnee (unde se joacă în sistem eliminatoriu). Bineînţeles, limitele maxime ajung la sume impresionante, câteva mii de euro pentru start.

În Bucureşti există aproximativ 20 de cazinouri, toate oferind posibilitatea de a juca pocher. Un alt avantaj este dat de siguranţă, toate cazinourile fiind păzite şi populate de oameni selecţionaţi la intrarea în cazinou. O altă variantă o reprezintă mesele electronice.

Cookies