Clubul Filantropia

de:
17 iun. 2011
1 Afișari
Clubul Filantropia

O nouă întâlnire a Clubului Filantropia, se va dezbate cartea coordonată de Laura Grünberg, Introducere în sociologia corpului – Teme, perspective şi experienţe întrupate, Editura Polirom, 2010.

Participă:

Prof. univ. dr. Lazăr Vlăsceanu – sociolog

Laura Grünberg – sociolog

Moderator: Şerban Anghelescu – etnolog

Omniprezente astăzi, discursurile despre corp şi reprezentările corpului sunt purtătoare de semnificaţii culturale legate de categorii sociale, comunităţi, genuri, vârste sau etnii, fiind construite la confluenţa reflecţiilor venite din domenii precum medicina, istoria, filozofia, politica ori estetica. Studiile de sociologie a corpului incluse în lucrare prezintă viaţa cotidiană având ca punct de plecare corpul şi experienţele corporale. Analizele invită la dialog interdisciplinar, îmbinând aspecte epistemologice şi ontologice în jurul unor teme cu relevanţă pentru corp – boala, sportul, moda, arta, maternitatea, nudismul sau tatuajul. Unul dintre primele studii româneşti dedicate problematicii corpului în societate, volumul se adresează în egală măsură studenţilor de la facultăţile de sociologie şi specialiştilor în domeniu.

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi, iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii şi de aprige dezbateri. În librăria Cărtureşti MŢR (LA NUIELE), începând din 2009, se produc lansări – dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo-…

Cookies