Clubul Expirat se transformă, temporar, în Airbnb. Cât costă să dormi o noapte „la hale”

12 nov. 2021
1983 Afișari
Clubul Expirat se transformă, temporar, în Airbnb. Cât costă să dormi o noapte „la hale”
Clubul Expirat se transformă, temporar, în Airbnb. Cât costă să dormi o noapte „la hale”. Sursa foto: Airbnb

Vrei să dormi în club? Nu, nu pe jos sau la intrare, probabil mult prea amețit, ci pe pat, la căldurică, sub pătură. Clubul Expirat va oferi curioșilor o experiență unică, după ce organizatorii au transformat locația într-un apartament ce poate fi închiriat pe platforma Airbnb.

După ce a fost închis din cauza restricțiilor, Clubul Expirat din București se transformă temporar într-un „apartament” ce poate fi închiriat pentru o noapte, sau chiar mai multe, potrivit postării de pe pagina de Facebook a clubului. Conducerea clubului a luat această decizie după ce petrecerile au fost restricționate pe perioadă nedeterminată, într-un efort de a stopa răspândirea virusului SARS CoV-2.

„Dacă tot stăm degeaba de nici nu mai știm când și nici pentru cât timp de acum încolo. Dacă tot concerte nu, petreceri nu, băută seara nu. Dacă tot avem o sală prea încăpătoare pentru orice am avea voie să facem, uite că v-o dăm vouă să vă bucurați de ea.”, scrie în postarea de pe contul clubului Expirat.

Sursa foto: Airbnb

Cât costă să dormi o noapte în Clubul Expirat

Staff-ul clubului s-a ocupat în ultima perioadă cu reamenajarea locației de la Halele Carol, a instalat lumini, a pus canapele și a transformat Clubul Expirat într-un spațiu „cald și confortabil și cool”, similar unui loft aflat în mansarda unei clădiri din New York.

„Dacă ați fost pe aici în ultima vreme ați văzut că locul e altfel azi. Am mobilat, am luminat, am pus canapele și am făcut să fie cald și confortabil și cool. Că prea am zis de multe ori că dacă n-am fi fost venue, sigur am fi fost un loft într-o mansarda din New York.

Adică l-am făcut numai bun de dat o noapte la închiriat. Să vi se mai satisfacă din poftele puse în cui în perioada asta și să duceți oamenii altundeva decât la voi acasă (știm cât e de nasol să stai să faci curat după).”, se mai arată în postare.

Potrivit platformei de închiriere și cazare Airbnb, pentru a închiria acest spațiu timp de o noapte trebuie să scoateți din buzunar suma de 8.760 de lei, dintre care 7.500 reprezintă cazarea, iar 1.260 lei reprezintă taxa de servicii percepută de platforma unde este postat anunțul.

Sursa foto: Airbnb

Ce a motivat conducerea de la Clubul Expirat să ia această decizie

Motivul invocat de reprezentanții Clubului Expirat pe Facebook este „plictiseala”, și au precizat că nu este vorba despre o formă de protest față de restricțiile impuse sau de Guvern, ci mai mult un „stunt de marketing”.

„De ce? Ce e asta? Vreo formă de protest? Nu chiar, că n-avem Guvern de care să ne plângem oricum. Vreo plictiseală? Clar. Ne-am plictisit de nu mai putem de vreo lună. Vreun stunt de marketing? Poate. Dar îl facem atât de pe bune încât dacă rezervi pe airbnb, chiar o să vă onorăm booking-ul.
Deci, știți ce aveți de făcut, că ați mai făcut. Dați pe link și ne auzim de acolo. Dăm ocazie one of a kind de povestit cum a fost să dormi pe bune la hale într-o seară.
Ale voastre gazde primitoare și nebune de la Expirat.”, se arată în încheierea postării.

Cookies