Clubul Dinamo-amendat cu 50.000 de lei după incidentele din derby-ul cu Steaua de pe Arena Naţională

de:
11 mai 2013
0 Afișari
Clubul Dinamo-amendat cu 50.000 de lei după incidentele din derby-ul cu Steaua de pe Arena Naţională

Imediat după începerea partidei, la adăpostul bannerelor de dimensiuni mari aprobate de organizatorul desfăşurării partidei, au fost aprinse de către suporterii echipei Steaua, dispuşi în peluza Sud torţe şi petarde, unele dintre acestea fiind aruncate înspre suprafaţa de joc şi tribuna I.

În minutul 32 al partidei din zona peluzei Nord au fost aruncate către suprafaţa de joc mai multe obiecte de mici dimensiuni, fapt ce a dus la întreruperea meciului de către arbitru. Pentru reluarea partidei, având în vedere din nou lipsa de reacţie a agenţilor firmei de securitate a fost nevoie de realizarea unor cordoane de jandarmi între suporterii dispuşi la incidenţa dintre peluza Nord cu tribuna a II-a şi suprafaţa de joc.

În repriza a doua în jurul minutului 50 al partidei în peluza Sud în zona ocupată de suporterii echipei Dinamo s-au aprins mai multe torţe tot sub protecţia bannerelor unele fiind aruncate şi pe suprafaţa de joc. Existând pericolul izbucnirii unui incendiu dar şi al întreruperii pentru a doua oară a jocului, forţele de ordine au intervenit pentru evacuarea din stadion a grupului de suporteri, după care situaţia s-a calmat până la finalul partidei nemaifiind înregistrate incidente.

Vezi aici Videorezumatul derby-ului Dinamo-Steaua şi secvenţe din atmosfera incendiară de pe Arena Naţională, 10 mai 2013. 

Pentru că nu au luat măsurile necesare cu privire la interzicerea introducerii şi folosirii în arena sportivă de materiale pirotehnice de către suporterii participanţi la evenimentul sportiv, clubul F.C. DINAMO Bucureşti a fost sancţionat cu amendă în valoare de 50.000 lei în conformitate cu prevederile art. 10, alin. 2, lit. b din Legea 4/2008, informează Jandarmeria într-un comunicat remis B365.ro

Pentru nerespectarea prevederilor Planului de Acţiune aprobat de Unitatea de Jandarmi, firma de securitate a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1000 lei în conformitate cu prevederile art. 27, alin. 1, lit. c din Legea 4/2008.

Cinci suporteri au fost conduşi la secţia de poliţie pentru întocmirea actelor de constatare pentru folosirea de materiale pirotehnice, faptă pentru care riscă închisoare de la 2 la 5 ani şi interzicerea accesului la competiţiile sau jocurile sportive pe o perioadă de la 1 la 3 ani.

Au mai fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 7000 de lei pentru vânzare de bilete la suprapreţ, pătrundere în stare vădită de beţie în arena sportivă, consum de băuturi alcoolice în locuri publice.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor sportive Jandarmeria Capitalei recomandă tuturor suporterilor să respecte prevederile legale şi atrage atenţia că nu va tolera niciun fel de acţiuni sau comportamente care să pericliteze siguranţa spectatorilor.

Cookies