ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Clotilde Armand face tot ce poate să-și treacă proiectul de reorganizare a Poliției Locale din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis un apel privind adoptarea proiectului de reorganizare a Poliţiei Locale, care se va afla din nou, joi, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local.

Mesajul făcut de Clotilde

„Această reorganizare este o etapă necesară pentru a construi o structură pe care să ne bazăm pentru a reforma Poliţia Locală. Ce se întâmplă în prezent în această instituţie este o problemă de siguranţă naţională. Corupţia endemică de acolo şi cei care poartă uniforma de poliţist local şi au făcut pact cu Mafia trebuie să dispară.

Locul poliţistului local este pe stradă pentru a veghea la siguranţa publică şi nu în spatele unor birouri în care de multe ori îşi fac propria agendă, diferită de cea a cetăţeanului şi din care încasează inutil venituri. Fac din nou un apel la toţi consilierii să fie conştienţi de importanţa acestei reorganizări, să lase la o parte interesele politice şi să se întoarcă cu faţa la problemele comunităţii şi nevoile acesteia”, a declarat Armand, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, transmis, joi.

Ce prevede noul proiect

Conform acestuia, prin proiectul de reorganizare a Poliţiei Locale se urmăreşte „eliminarea corupţiei” şi „eficientizarea activităţii”.

Proiectul prevede reducerea funcţiilor de conducere de la 31 la 16, eliminarea suprapunerilor de atribuţii, comasarea activităţilor similare, precum şi optimizarea activităţii structurilor de ordine publică şi de inspecţie.

Noua variantă a proiectului include o transformare a Serviciului Disciplina în Construcţii, ale cărui atribuţii se transferă în mare parte în cadrul Aparatului de specialitate al primarului, a menţionat autoritatea locală.

Un proiect privind reducerea funcţiilor de conducere la Poliţia Locală de la 31 la 12, în mare majoritate de la structurile suport, eliminarea suprapunerilor, comasarea activităţilor similare desfăşurate de unele structuri, creşterea numărului funcţiilor publice de execuţie cu 18 şi una de personal contractual a fost respins de Consiliul Local Sector 1 în şedinţele din 28 ianuarie şi 3 februarie.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button