Clotilde Armand vs Romprest, primul termen în proces. Primarul S1 acuză de conflict de interese un consilier PNL, consilierul anunță că o dă în judecată

22 feb. 2023
120 Afișari
Clotilde Armand vs Romprest, primul termen în proces. Primarul S1 acuză de conflict de interese un consilier PNL, consilierul anunță că o dă în judecată
Clotilde Armand vs Romprest, primul termen în proces. Primarul S1 acuză de conflict de interese un consilier PNL,, consilierul anunță că o dă în judecată

Astăzi, la Tribunalul București, este primul termen în procesul prin care Primăria Sectorului 1 cere rezilierea contractului cu Romprest, prestatorul serviciului de salubrizare din S1.

Procesul Romprest: Clotilde Armand acuză un consilier local PNL

Înainte de ora la care e programat termenul (lora 15:00),  primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, l-a acuzat pe un consilier local PNL de implicare  în favoarea operatorului de salubrizare. Clotilde Armand a scris, pe pagina sa de Facebook, că este vorba despre liberalul Dan Podaru:

Un lucru grav se întâmplă astăzi în procesul în care cerem rezilierea contractului cu operatorul de salubrizare, la ora 15.00, este un termen important la Tribunalul București. Judecătorii urmează să audieze ca martor un consilier local PNL, la solicitarea avocaților Romprest. Da, ați auzit bine, un ales local – care este foarte vocal când se discută despre bugetul pentru salubrizare sau despre rezilierea contractului – este chemat să susțină cauza operatorului de salubritate.

Apoi, primarul S1 le-a cerut liderilor PNL București ca liberalii locali să nu se implice în procesul prin care cere rezilierea contractului cu Romprest:

Cer public președintelui PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, și președintelui PNL București, Ciprian Ciucu, ca aleșii PNL să nu se implice în acest proces și să-l revoce din funcția de consilier local pe Dan Podaru. Un ales local trebuie să vegheze la cheltuirea corectă a banilor publici, nu să devină apărătorul unei firme private, ceea ce face acest consilier este un conflict de interese uriaș.

Armand: Contractul a adus un prejudiciu de 200 de milioane de euro

Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Romprest, mai spune Clotilde Armand, a creat un prejudiciu uriaș:

Contractul păgubos cu Romprest, semnat pe timpul lui Andrei Chiliman (PNL) și modificat în mandatul lui Dan Tudorache (PSD), a adus locuitorilor din Sectorul 1 un prejudiciu de 200 milioane euro, potrivit DNA. Din punct de vedere moral, PNL și PSD trebuie să se abțină când este vorba de acest contract, să susțină interesul comunității locale și nu al unei companii controlate prin off-shore-uri.

Consilierul PNL anunță că va depune plângere penală împotriva primarului S1

La scurt timp după ce Clotilde Armand l-a acuzat pe Dan Podaru de conflict de interese, consilierul liberal din S!  a anunţat că va depune o plângere penală împotriva primarului Sectorului 1. O acuză că a făcut afirmaţii calomnioase şi denigratoare  și că  a încălcat prevederi din Codul penal care se referă la influenţarea declaraţiilor:

În anul 2021, am fost ales Președinte al Comisiei Mixte de mediere a conflictelor contractuale existente în acel moment între PS1 și compania Romprest.(…) Interesul și implicarea în problema conflictului cu prestatorul de salubritate nu a fost şi nu este în niciun moment un ‘conflict de interese, ci datoria mea instituțională, profesională, dată de funcția de președinte al comisiei mixte de mediere a conflictelor contractuale dintre PS1 şi compania Romprest, dobândită legal și democratic, prin votul colegilor mei consilieri.

În vara anului trecut, primarul Sectorului 1 a obținut mandatul consilierilor locali pentru a cere în instanță rezilierea contractului cu Romprest. Astfel, cu 17 voturi pentru și 9 abțineri, Consiliul Local al Sectorului 1 a mandatat-o pe Clotilde Armand să ceară rezilierea în instanță a contractului cu compania de salubritate.

 

Cookies