Clotilde Armand vrea stoparea poluării din Sectorul 1. Colaborare pe termen lung cu societatea civilă pentru rezolvarea problemei

18 nov. 2021
249 Afișari
Clotilde Armand vrea stoparea poluării din Sectorul 1. Colaborare pe termen lung cu societatea civilă pentru rezolvarea problemei

Primăria Sectorului 1 a anunțat, prin primarul Clotilde Armand, că dorește o colaborare pe termen lung cu organizațiile neguvernamentale care dețin expertiză în domeniul protecției mediului. În acest mod, se dorește găsirea celor mai bune soluții pentru stoparea poluării aerului din Sectorul 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a avut miercuri seară o primă ședință de lucru la sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9. Edilul s-a întâlnit cu reprezentanți ai societății civile – Grow Up Romania, Asociația VolunDar și Asociația Hai cu bicla pentru a discuta despre principalele surse de poluare din Sectorul 1. Aceștia au încercat să identifice potențiale soluții la aceste probleme care afectează de fapt tot orașul, arată un comunicat.

Anunțul lui Clotilde Armand privind lupta cu poluarea aerului din Sectorul 1

Miercuri au fost stabilite și cele mai grave probleme care afectează calitatea aerului din București. Acestea au fost inventariate în cadrul ședinței de lucru, iar lista este următoarea: arderile provocate, abandonarea ilegală de deșeuri pe domeniul public sau pe terenuri private, gazul de eșapament, deșeurile industriale, gropile de gunoi mai mult sau mai puțin legale.

Mai mult, specialiștii au atras atenția că unele dintre aceste surse de poluare pot fi total eliminate, de exemplu arderile provocate, însă o parte din ele pot fi doar reduse, cum este cazul gazelor de eșapament de la mașini.

„Poluarea în Capitală a ajuns la un asemenea nivel încât nu mai este timp de așteptat sau de ezitat, însă nimeni nu poate rezolva problema poluării de unul singur.

Avem nevoie de un efort conjugat al tuturor autorităților, dar și de experiența și expertiza organizațiilor neguvernamentale, specializate în protecția mediului, cu care trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru a stopa otrăvirea aerului Capitalei”, a declarat primarul Clotilde Armand în cadrul întâlnirii.

Ce soluții se vor lua pentru stoparea poluării din Sector

Mi mult, după doar o singurp întâlnire cu ONG-urile, a fost deja stabilit un prim set de soluții, iar multe au de a face cu salubrizarea din sector ori cu anumite investiții ale primăriei S1.

Soluțiile găsite au fost: spălarea străzilor și a trotuarelor pentru îndepărtarea prafului; camere de supraveghere amplasate în puncte sensibile pentru prevenirea abandonului deșeurilor pe domeniul public; covoare ude la ieșirea din șantiere pentru mașini; garduri vii care să absoarbă particulele de praf; plantarea de copaci pe aliniamentele stradale în locurile în care aceștia lipsesc; campanii de educare și promovare a măsurilor anti-poluare.

„Mulțumesc în mod deosebit reprezentanților organizațiilor neguvernamentale care au decis să se implice în acest demers de stopare a poluării aerului. Sperăm ca, la următoarele întâlniri, să ni se alăture și alte ONG-uri care doresc să se implice în viața comunității. Consider că  a venit timpul ca împreună – autorități centrale și locale, alături de societatea civilă – să luăm măsuri urgente și concrete pentru a apăra sănătatea locuitorilor Capitalei”, a spus primarul Clotilde Armand după această întâlnire.

Mai mult, a fost anunțată deja încă întâlnire de lucru peste două săptămâni, tot la sediul Primăriei Sectorului 1.

Cookies