ÎN BUCUREȘTIȘTIRI

Clotilde Armand vrea să transforme Institutul Levantului din București în școală. ”Salarii anuale de peste 500 de mii de euro”

Clotide Armand, primarul Sectorului 1, are în plan să preia în administrare clădirea în care funcționează Institutul Levantului, unde se plătesc salarii anuale de peste 500.000 de euro, și să  o transforme în școală.

În contextul în care școlile din Sectorul 1 sunt tot mai aglomerate, primarul Clotilde Armand vine cu o propunere, pe care a expus-o pe Facebook. Ea spune despre clădirea ”Institutul Levantului” că ar vrea să o transforme în școală, după ce o preia în adminstrare.

Institutul Levantului: salarii de peste 500.000 de euro anual

Clotilde Armand spune că la Institutul Levantului, înființat când premier era Liviu Dragnea, se plătesc anual salarii de peste 500.000 de euro.

”Există o mare provocare pentru școlile din Sectorul 1 care sunt tot mai aglomerate. Ne dorim ca, în cel mai scurt timp posibil, să eliminăm supraglomerarea din clase pentru ca elevii noștri să învețe în condiții civilizate. Am trecut astăzi pe lângă o clădire situată la câțiva metri de Arcul de Triumf. Clădirea se numește Institutul Levantului. În perioada în care România era condusă de Dragnea a fost înființat acest Institut de Studii Avansate a Culturii și Civilizației Levantului condus de fostul președinte al României – dl. Emil Constantinescu.

Ce face această instituție?! Nimeni nu știe. Se știe doar că instituția plătește salarii anuale de peste 500 de mii de euro. Pentru ce?!”, a scris primarul.

”Să revenim însă la școli. Având în vedere deficitul unităților de învățământ din Sectorul 1, propun să preluăm noi clădirea în care funcționează în prezent Institutul Levantului și să o transformăm într-o școală. De exemplu: aici poate funcționa Școala Pia Brătianu Nr. 2 (pentru cine nu știe, la școala Pia Brătianu elevii învață în trei schimburi). Trebuie să investim în viitorul copiilor noștri și să lăsăm la o parte sinecurile din trecut”,a continuat postarea pe Facebook Clotilde Armand.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button