Clotilde Armand vrea să plătească toată datoria la întreținere a unui bloc de pe strada Gării de Nord. 1,35 de milioane de lei e paguba făcută de administrator

13 mai 2024
19480 afișări
Clotilde Armand vrea să plătească toată datoria la întreținere a unui bloc de pe strada Gării de Nord. 1,35 de milioane de lei e paguba făcută de administrator
Clotilde Armand vrea să plătească toată datoria la întreținere a unui bloc de pe strada Gării de Nord. 1,35 de milioane de lei e paguba făcută de administrator | Sursă foto: Clotilde Armand - Facebook

Clotilde Armand le-a transmis bucureștenilor ca are un nou proiect pe care vrea să-l supună la vot în următoarea ședință de Consiliu Local. Mai precis, edilul vrea sa achite datoria pe care Blocul A o are către Termoenergetica.

Suma ce trebuie achitată, după ce fondurile asociației sau fost delapidate de 2 ori de administratori, trece de 1 milion de lei.

Clotilde Armand vrea să plătească datoria la întreținere a unui bloc din S1

Într-o postare făcută pe pagina de Facebook, Clotilde Armand le-a transmis cetățenilor situația Blocului A, clădire aflată pe strada Gării de Nord nr. 6-8. Imobilul cu un total de 523 de apartamente și aproximativ 900 de locatari are o datorie enormă la Termoenergetica.

Aceasta a fost acumulată după ce, în două dăți diferite, administratorii au delapidat fondurile asociației. Astfel că, la acest moment, locatarii au de achitat către compania care se ocupă de distribuirea apei calde și a agentului termic 1,35 milioane lei. Din această sumă:

  • 660.000 lei debit principal,
  • 690.000 lei penalități.

În acest context, primarul din S1 a anunțat că a fost pregătit un proiect prin care vrea să achite această datorie din bugetul administrației publice:

În prezent, Asociația are conturile blocate și nu poate face plățile curente. Am pregătit împreună cu specialiștii noștri un proiect de hotărâre prin care Primăria Sectorului 1 va achita datoria și penalitățile către Termoenergetica SA. Vom diminua astfel presiunea financiară, lucru care va permite funcționarea corectă a Asociației de Proprietari. Este o situație extraordinară în care am ales să ne implicăm.

Edilul susține că aceasta este o nedreptate față de care Primăria nu poate rămâne indiferentă. Astfel că, proiectul presupune folosirea taxelor și impozitelor achitate de bucureștenii care locuiesc in S1 pentru plătirea datoriei unui bloc.

Proiectul urmează să fie supus la vot în ședința de Consiliu Local din data de 16 mai 2024.

Respectivul imobil este încadrat în gradul de risc seismic 1. De proiectul privind consolidarea Blocului A din strada Gării de Nord se ocupă PMB.

Există două soluții pentru realizarea lucrărilor:

  • O soluție cu impact mic asupra apartamentelor: implică lucrări doar la stâlpii de rezistență. cu toate astea, în urma lucrărilor blocul ar trece de pa RS1 la RS2.
  • O soluție mixtă, cu cauciuc sub fundație. Presupune instalarea unui izolator de bază. Va fi însă necesară relocarea locatarilor de la etajele 1, 2 și 3. Restul etajelor ar fi consolidate cu consolidate cu fibră de carbon, nefiind necesară relocarea.

Astfel că, PS1 ar urma să finanțeze relocarea rezidenților de la etajele 1-2-3:

Aceste relocări sunt necesare pentru buna desfășurare a lucrărilor de consolidare. În prezent, lucrăm la un proiect de hotărâre de consiliu local pentru aprobarea unui parteneriat între Primăria Sectorului 1 și AMCCRS. Acest protocol va conține: numărul de persoane care urmează să fie relocate, condițiile și costul estimativ privind realizarea procedurii de relocare a persoanelor pe durata realizării lucrărilor și alte detalii pentru desfășurarea întregului proces.

Rămâne de văzut dacă proiectul privind plata datoriei asociației de proprietari va fi sau nu votat în ședința de consiliu de joi, 16 mai 2024.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies