Clotilde Armand vrea să monitorizeze calitatea aerului din școlile Sectorului 1

05 sept. 2021
127 Afișari
Clotilde Armand vrea să monitorizeze calitatea aerului din școlile Sectorului 1
Clotilde Armand vrea să monitorizeze calitatea aerului din școlile Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, vrea să monitorizeze calitatea aerului din școlile din sector. În acest sens edilul pregătește un proiect ce ar urma să intre la vot în ședința de joi a Consiliului Local Sector 1.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat recent, într-un comuncat, că va propune spre aprobare, în şedinţa Consiliului Local a Sectorului 1 de joi, un proiect de hotărâre privind monitorizarea calităţii aerului din şcolile din zona pe care o administrează. Inițiativa face parte dintr-un proiect pilot ce dorește să descopere cât de sănătos este aerul din unitățile de invățământ și din jurul acestora.

Ținând cont că anul acesta școala începe pe 13 septembrie, proiectul ar putea fi implementat în curând în cinci unități școlare din sector, asta dacă va fi aprobat, desigur.

Clotilde Armand, propunere importantă în ședința de Consiliu Local a Sectorului 1

Practic, proiectul propus de primarul Clotilde Armand pentru ședința de joi aprobă protocolul de colaborare între Consiliul Local al Sectorului 1 şi Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate. Acesta are drept obiectiv demararea programului City Air, un proiect pilot de monitorizare a calităţii aerului din şcoli şi din jurul acestora.

Potrivit protocolului semnat de primărie și ONG, autoritatea locală va indica cele cinci unităţi în care se va derula proiectul cu privire la calitatea aerului. Mai mult, totul este gratuit pentru primăria condusă de Clotilde Armand și nu presupune niciun  buget sau cost al administrației locale din Sectorul 1.

Proiectul pilot nu necesită niciun cost din partea Primăriei Sectorului 1, aparatele pentru monitorizarea calităţii aerului fiind aduse în proiect de Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate. Termenul cooperării este de 12 luni. Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate va asigura montarea senzorilor prin personal specializat, în prezenţa reprezentanţilor unităţii de învăţământ respective, se mai arată în proiectul ce ar urma să fie votat joi.

 

Cookies