Clotilde Armand vrea reformă administrativă în Capitală. „Unde există multă birocrație există și multă corupție”

21 aug. 2022
2496 Afișari
Clotilde Armand vrea reformă administrativă în Capitală. „Unde există multă birocrație există și multă corupție”
Clotilde Armand vrea reformă administrativă în Capitală. „Unde există multă birocrație există și multă corupție” | Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Clotilde Armand a transmis, prin intermediul unei postări făcută pe pagina sa de Facebook, că în opinia ei Bucureștiul are nevoie de o reformă administrativă. Primarul Sectorului 1 face referire în mod special la blocaje birocratice ce împiedică administrarea eficientă a Capitalei.

Clotilde Armand vrea reformă administrativă în Capitală

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, își expune nemulțumirea în ceea ce privește modul în care este organizat și administrat Bucureștiul.

Edilul spune că din cauza haosului administrativ ce există în Capitală, primarii de sector nu reușesc să realizeze proiectele necesare dezvoltării ariei administrate, lovindu-se de birocrație.

ALPAB se ocupă de mai multe zone verzi situate pe teritoriul celor 6 sectoare iar de aici apare începe să apară confuzia juridică sau a cetățenilor. De exemplu: în Sectorul 1 sunt multe parcuri care nu sunt în subordinea primăriei de sector (Herăstrău, Cișmigiu, Floreasca, Bordei) sau străzi care nu sunt în subordinea ADP Sector 1 (Calea Griviței, Calea Victoriei, Ion Mihalache sau cele pe care există transport în comun) și se află la o altă structură din cardul Primăriei Capitalei numită Administrația Străzilor.

Mare mi-a fost uimirea atunci când am dorit să fac curat și să mă ocup de spațiile verzi de pe Bulevardul Magheru să constat că nu am dreptul să fac asta pentru că bulevardul aparține de (atenție!) Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane din cadrul Primăriei Capitalei. Kafka, a transmis Clotilde Armand.

„Unde există multă birocrație există și multă corupție”

Primarul Clotilde Armand consideră că este necesară o discuție în ceea ce privește o reformă administrativă a Capitalei. Edilul consideră că ar fi benefică o nouă împărțire administrativă a orașului, o nouă Lege a Bucureștiului.

Acolo unde există multă birocrație și ambiguitate juridică să știți că există și multă corupție. Cred că trebuie să avem cât de curând o discuție despre reforma administrativă a Capitalei, despre aceste anomalii sistemice care ne țin captivi. Nu pentru noi. Pentru generațiile care vin. V-am spus toate aceste lucruri pentru că atunci când suntem înjurați să știți de ce o faceți.

De asemenea, Clotilde Armand transmite că a încercat de numeroase ori să treacă un protocol cu Administrația Străzilor pentru a se putea ocupa de modernizarea străzilor și bulevardelor din aria Sectorului 1, însă fără succes.

Și uite așa anii trec. Iar birocrația rămâne.

Cookies