Clotilde Armand voia să recupereze de una singură prejudiciul de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest, dar PNL și PSD nu au lăsat-o

04 aug. 2021
261 Afișari
Clotilde Armand voia să recupereze de una singură prejudiciul de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest, dar PNL și PSD nu au lăsat-o

Clotilde Armand a primit din nou o piedică din partea consilierilor PNL și PSD din Consiliul Local Sector 1, după ce voia, printr-un proiect de hotărâre supus la vot, să recupereze de una singură prejudiciul de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest prin mandatarea primarului să încerce orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea sumelor de bani apărute într-un raport al Ministerului Finanțelor.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a venit miercuri cu acuzații pe Facebook, după ce Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de ieri, un proiect important de hotărâre cu privire la mandatarea edilului să promoveze orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele „achitate nejustificat” în temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate care s-ar ridica pe undeva pe la 50 de milioane de euro.

Clotilde Armand voia să recupereze singură prejudiciul provocat de Romprest

Mai mult, proiectul mai stipula că se mandatează primarul Sectorului 1 să reprezinte Consiliul Local în toate dosarele de executare aflate pe rolul birourilor executorilor judecătoreşti, inclusiv în cadrul contestaţiilor la executare sau al oricăror deersuri judiciare în legătură cu procedurile de executare silită iniţiate de Romprest Service SA. De asemenea, proiectul propus spre adoptare de Clotilde Armand mai stipula că se însuşesc cererile de chemare în judecată ce constituie obiectul a şase dosare.

Ce mai spunea proiectul

„Pentru evitarea unei soluţii nefavorabile autorităţii publice sub aspectul excepţiei calităţii de reprezentant este necesară însuşirea cererilor de chemare în judecată şi ratificarea actelor de procedură efectuate de Primarul Sectorului 1. De asemenea, la data de 19.07.2021, prin procesul-verbal de inspecţie încheiat ca urmare a acţiunii de control, Ministerul Finanţelor Publice a constatat că din modul în care a fost executat contractul de delegare s-a creat un prejudiciu în patrimoniul subdiviziunii administrativ-teritoriale de 243.896.931,56 lei, sumă pentru care conducerea executivă trebuie să iniţieze procedura de recuperare”, se mai rată în referatul de aprobare.

De ce ar fi refuzat PNL și PSD să voteze acest proiect

Consilierul liberal Dan Podaru spunea că grupul politic pe care-l reprezintă doreşte să respecte legea şi pentru a face acest lucru este nevoie să se ştie ce se află în fiecare dosar.

„Nu suntem nici avocaţi, nici jurişti, am primit 21 de coduri de dosar, deci, nişte cifre, nu nişte dosare, în consecinţă, pentru a ne forma o opinie şi pentru a înţelege ce ar trebui să votăm avem nevoie atât online, cât şi fizic (…) să ne fie transmise până la următoarea şedinţă toate aceste dosare, urmând să ni se acorde un spaţiu de studiu împreună cu diverşi avocaţi şi jurişti la care trebuie să apelăm să înţelegem ce fel de dosare sunt. După această consultare a dosarelor, peste o perioadă de timp, cerem imperios să ne întâlnim cu doamna avocat Trandafir care să ne prezinte şi să ne explice utilitatea fiecărui dosar în parte”, a transmis consilierul locale.

De asemenea, consilierul local PSD Cristian Tudose spune că acest proiect este de fapt „o chintesenţă a tupeului, sfidării, a obrăzniciei” cu care sunt trataţi consilierii.

„Cum se poate să ni se ceară votul pe acţiuni făcute în numele nostru, fără să avem cunoştinţă de documentele depuse, de acţiunea depusă, de tot ceea ce se întâmplă?”, a transmis și Cristian Tudose.

Clotilde Armand spune că va reveni în viitoarea ședință cu acest proiect

afirmă că va reveni, în viitoarea şedinţă de Consiliu Local, cu proiectul pentru recuperarea prejudiciului de 50 de milioane de euro cauzat de Romprest şi cu alte iniţiative respinse în şedinţa de marţi. Armand susţine că proiectele respective nu au fost votate de consilierii locali de la PNL şi PSD.

„Voi reveni în viitoarea şedinţă cu aceste puncte vitale pentru cetăţeni”, a scris Clotilde Armand, miercuri, pe Facebook.

Cookies