Clotilde Armand strigă „alertă de fraudă”. Îi acuză pe dușmanii politici că „aduc masiv oameni la vot”

09 iun. 2024
1026 afișări
Clotilde Armand strigă
Clotilde Armand strigă "alertă de fraudă". Îi acuză pe dușmanii politici că „aduc masiv oameni la vot” | Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, susține că echipele PSD-PNL „aduc masiv oameni la vot”. USR a alertat autoritățile în legătură cu un incident ce a avut loc la o secție de votare din Sectorul 2.

Clotilde Armand: „Alertă de fraudă!”

Într-o postare pe pagina de Facebook, Clotilde Armand susține că la 3 școli gimnaziale din Sectorul 1, unde se află secții de votare, echipele PSD și PNL aduc masiv oameni pentru a vota.

La secțiile de votare de la școlile gimnaziale nr. 13, 181 și 184 s-au activat echipele PSD PNL care aduc masiv oameni la vot. Pentru că de dimineață există suspiciuni legate de procesul viciat în aceste secții de vot observatorii USR au alertat autoritățile pentru a face verificări. Din informațiile noastre acțiuniile sunt coordonate de un candidat PSD-PNL la consiliul local și un locuitor al zonei deja condamnat pentru fraude electorale.

Edilul precizează că există, până acum, mai multe sesizări potrivit cărora reprezentanții PSD-PNL încearcă să dea mai buletine de vot pentru primar.

Vă reamintesc că suntem extrem de vigilenți și urmărim atent procesul de vot din fiecare secție. Amintim că la această oră există mai multe sesizări conform cărora în București reprezentanții PSD-PNL încearcă să dea alegătorilor câte două buletine de vot pentru Primar. Sesizări confirmate de Poliția Română.

USR cere suspendarea procesului de vot la Secția 190

USR a transmis, printr-un comunicat, că în această dimineață, la o secție de votare din Sectorul 2, au fost găsite buletine de vot deja ștampilate cu PSD-PNL, motiv pentru care au cerut suspendarea procesului de vot la Secția 190, potrivit Știrile Pro Tv.

În această dimineață, la Secția 190, a fost chemată poliția după ce au fost găsite 4 buletine gata ștampilate cu PSD-PNL. Primul buletin a fost descoperit chiar de un alegător, apoi alte 3 au fost găsite pe mesele reprezentanților PSD-PNL. După ce polițiștii au făcut verificări, au permis reluarea procesului de vot. După plecarea polițiștilor, a mai fost descoperit un alt buletin gata ștampilat. Al cincilea.

Din moment ce astfel de buletine de vot gata ștampilate tot apar în această secție, USR cere suspendarea procesului de vot acolo, până la normalizarea situației.

Radu Mihaiu, actualul primar al Sectorului 2, a transmis, pe Facebook, că în secția de votare au mai fost adăugați observatori.

La secția 190, au fost depistate buletine de vot care aveau deja ștampila pe ele. Pe românește asta se numește tentativă de fraudare a alegerilor. Și nu vom tolera așa ceva. Ne vom asigura că cei care au încercat să influențeze votul vor răspunde în fața legii.

Deja a fost Poliția în secție. Am mai adăugat observatori. Ne vom asigura că alegerea voastră se va reflecta și în rezultatul final. Nu îi vom lăsa să fure alegerile!

Ziua alegerilor ar trebui să fie momentul oamenilor, nu al partidelor.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies