Clotilde Armand spune că Primăria S1 nu a primit amendă de la Garda de Mediu. Totuși, Octavian Berceanu zice că amenzi s-au dat

11 iun. 2021
126 Afișari
Clotilde Armand spune că Primăria S1 nu a primit amendă de la Garda de Mediu. Totuși, Octavian Berceanu zice că amenzi s-au dat

Clotilde Armand a reacționat, vineri, și spune că de fapt informațiile de joi potrivit cărora Primăria S1 a primit o amendă de la Garda de Mediu ar fi false. Totuși, Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, zice că amenzi s-au dat la Primăria Sectorului 1 în ultima vreme.

Primarul sectorului 1, prin Clotilde Armand, afirmă, într-un mesaj publicat pe Facebook vineri, că este un „fake news” informația potrivit căreia Primăria S1 a fost amendată de Garda de Mediu.

Garda de mediu spune că totuși primăria a primit amenzi

Totuși, șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, spune că, citat de site-ul buletin de bucurești că Primăria sectorului 1 a fost amendată, dar nu cu suma de 200 de mii de lei cum se știa joi seară.

Primăria S1 ar fi primit 200.000 de lei amendă

Potrivit informațiilor Digi24 și Antena 3, primăria ar fi fost amendată cu suma de 200 de mii de lei pentru că nu a asigurat continuitatea ridicării gunoiului.

„Luni am declanșat controale peste tot nu doar la Primăria Sectorului 1. Amenzi s-au dat dar nu e vorba despre sumele vehiculate. Vom transmite toate aceste detalii în cursul zilei de azi”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, vineri, pentru site-ul buletin.de.

Primăria S1 a negat că informația ar fi adevărată

Primăria negase inițial că ar fi primit vreo amendă și a precizat că informația este falsă, însă amenda n-a fost încă trimisă fizic. Controlul însă a avut loc iar primăriei i s-a comunicat că va fi amendată. Surse din primărie au declarat pentru G4Media.ro că municipalitatea va contesta amenda.

Amendă de 160.000 de lei acum trei luni

Primăria Sector 1 a mai fost amendată de Garda de Mediu și în urmă cu trei luni, cu suma de 160.000 de lei, după ce au fost sesizate mai multe nereguli, între care faptul că Primăria nu a asigurat salubrizarea în Sector.

În războiul juridic dintre primărie și Romprest, compania de salubritate a obținut o victorie de etapă. Judecătoria Sectorului 1 a decis că firma de salubrizare poate executa primăria condusă de Clotilde Armand pentru achitarea facturilor restante.

Clotilde contestă decizia Judecătoriei Sector 1

Primarul Sectorului 1 a anunţat că va contesta cererea Romprest de încuviinţare a executării silite a Primăriei Sectorului 1, transmite Agerpres.

De asemenea, primarul Clotilde Armand afirma, într-o altă postare pe Facebook, că contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service SA nu există. Ulterior, aceasta a publicat contractul cu Romprest. „După 13 ani de la semnare contractul nr. J077/S/30.06.2008 cu privire la delegarea gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1, împreună cu toate actele adiționale ale acestuia, sunt disponibile pe site-ul www.primariasector1.ro.” a scris Armand.

Cookies