Clotilde Armand și Radu Mihaiu se plâng de birocrația din Primării: ”Sunt 5 milioane de hârtii pe an”

21 mai 2021
108 Afișari
Clotilde Armand și Radu Mihaiu se plâng de birocrația din Primării: ”Sunt 5 milioane de hârtii pe an”

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, și Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, se plâng de de birocrația din Primării, promițând digitalizarea cât mai rapid.

Clotilde Armand a dat chiar un exemplu, spunând că în fiecare an sunt plimbate 5 milioane de documente.

Clotilde Armand și Radu Mihaiu se plâng de birocrația din Primării

 

”Sunt 5 milioane de hârtii, coli A4 care sunt folosite în fiecare an. Sunt 100 de pagini pe zi pe angajat. Este un mare șoc cultural pentru toată echipa care a venit aici și ne dorim ca tinerii să simtă că primăria este din generația lor”, a spus Clotilde Armand.

Primarul a mai spus că în prezent se lucrează la mai multe proiecte privind digitalizarea instituției.

„Când am venit la primărie am găsit o primărie nedigitală, angajații nu aveau nici măcar adrese de e-mail de serviciu, dar trebuie să vedeți că erau cheltuiți foarte mulți bani pe partea de digitalizare. Numai la Poliția Locală sunt milioane de lei cheltuiți pe partea asta de digitalizare fără efecte pe care să le resimțim. Noi trebuie să schimbăm modul de lucru de până acum. Trebuie să folosim expertiza firmelor, pentru că fără aceasta nu vom reuși. În primărie nu există expertiză. Va trebui să facem asta într-un alt mod decât s-a făcut până acum. Fără să fie pe filieră politică. Va trebui să accesăm piața liberă. Dacă e vorba despre un serviciu public, da, se poate face printr-un parteneriat, dacă nu e vorba despre un serviciu public, va trebui să avem un caiet de sarcini clar și să achiziționăm în mod transparent și nediscreționar serviciul”, a declarat Clotilde Armand.

Situație similară la Primăria Sectorului 2

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, semnalează o situație similară în instituția pe care o conduce.

”Rolul administrației locale nu este doar să gestioneze documente, așa cum spunea Clotilde. Este foarte haios, ieri m-am uitat pe un caiet de sarcini pentru sistemul de management al documentelor pentru Primăria Sectorului 2 și în acest caiet de sarcini apăreau fix 5 milioane de pagini ca fiind procesabile într-un an, deci cumva cred că e o cifră comună asta cu 5 milioane de pagini”, a precizat Radu Mihaiu.

Cookies