Clotilde Armand și filmarea din sala de voturi la rece, după 24 de ore. Poze, video și declarații plus o poezie de Nichita

07 aug. 2021
535 Afișari
Clotilde Armand și filmarea din sala de voturi la rece, după 24 de ore. Poze, video și declarații plus o poezie de Nichita
Clotilde Armand și filmarea din sala de voturi la rece, după 24 de ore. Poze, video și declarații plus o poezie de Nichita sursa foto: captura foto FB Clotilde Armand

Vineri seară, România TV și Antena 3 au prezentat o serie de imagini noi cu ceea ce spun ei că ar fi Clotilde Armand alături de soțul său care umblă prin sala unde erau depozitate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1. A doua zi, Clotilde Armand a venit și a spus că nu este ea, ba chiar a mai și glumit pe treaba asta. M-am gândit toată ziua că să încerc să dau de capul imaginilor și mi-a luat câteva ore. O explicație și nebunia de astăzi pe acest subiect o găsiți în rândurile de mai jos. Bonus, o poezie de Nichita care pare că se potrivește pe acest subiect.

Clotilde Armand este acuzată de PSD și de televiziunile România TV și Antena 3 că ar fi intrat în camera cu voturile din Sectorul 1 și, alături de alte persoane, ar fi sustras din voturile lui Dan Tudorache în cadrul alegerilor locale din Sectorul 1 de toamna trecută.

În schimb Armand spune că a ajuns doar până în pragul ușii și imaginile cu ea din interior sunt cu altcineva.

Aproape că a trecut un an de atunci, dar nimic nu pare să se fi schimbat. Fostul primar acuză că a fost furat, PSD strânge semături pentru demiterea lui Armand, iar Clotilde se bate cu Romprest pentru a schimba contractul de salubrizare din sector că ar fi prea scump.

Imaginile cu Clotilde Armand, subiect de discuții într-o zi călduroasă de august

Mai toată lumea este în concediu în perioada asta, plecată la munte și la mare, (chiar și Nicușor Dan), mai puțin oamenii politici, cum ar fi primarii, foștii primari, senatorii și jurnaliștii, fie ei de presă scrisă sau TV. Vineri seară au zornăit sunetele de breaking la RTV și Antena 3 care spun că ar fi intrat în posesia unor noi imagini cu Clotilde Armand, din sala unde se strângeau voturile, în data de 29 septembrie, la două zile după alegerile locale.

Colajul apărut la televizor și în postările PSD o prezintă pe Clotilde Armand în 3 seturi de imagini care legate ar trebui să demonstreze că actualul edil ar fi furat din voturile lui Tudorache. Totuși, dacă compari puțin imaginile, vezi că cele trei momente cu Armand sunt diferite în constituția edilului și în special a ținutei pe care o poartă. Până în pragul ușii este îmbrăcată cu ceva de culoare închisă pe dedesubt, în timp ce în ultima pare să aibă pe ea o salopetă.

Nu sunt vreun critic vestimentar și recunosc că nu mă pricep așa bine la ținute, însă există o serie de diferențe pe care vreau să le arăt înainte de a prezenta și clipurile video mai jos. Fiecare trebuie să își facă o părere, mai ales că lumea este împărțită în tabere și nimeni nu mai știe care e susul și care e josul.

De-a râsu’ plânsu’ în cel mai bogat sector din București și în top pe România

Situația este una de râsu’ plânsu’ după ce discuțiile zilei au făcut referire la pixeli, imagini și editare video. Parcă ne întoarcem în vremea lui Băsescu, când pixelul albastru al fostului președinte în imaginile în care ar fi lovit un copil l-au făcut președinte. Imaginile și cuvintele au puterea lor, iar mesajul țintit ajunge de multe ori unde trebuie, dacă este folosit cum trebuie.

Imagini cu Clotilde Armand și apoi un video sau două

Inițial se arată un video cu Armand care intră în clădire și ajunge la etajul sălii în care erau depozitate voturile. Rețineți ținuta, mai ales că diferențele chiar sunt mari. Haine închise la culoare și mâneci lungi.

Clotilde Armand acuzată că ar fi intrat în camera cu voturi
Clotilde Armand în lift ajungând la etajul respectiv sursa foto: captura video A3

Apoi Clotilde este filmată în pragul ușii care este păzită de doi jandarmi în timp ce se uită de afară în sala respectivă.

Clotilde Armand acuzată că ar fi intrat în camera cu voturi
Clotilde Armand în pragul ușii

Ultimele imagini, care ar fi compromițătoare, apare o altă presupusă Clotilde Armand, însă cu alte haine, o salopetă cu mâneci scurte, și umblă prin voturile din camera respectivă apar ca fiind înregistrate la o oră distanță.

Clotilde Armand acuzată că ar fi intrat în camera cu voturi
Altă Clotilde Armand în sala cu voturi

Cum arată clipurile video prezentate de PSD, RTV și Antena 3 cu Clotilde Armand

Practic, într-un sigur clip au prezentate vreo trei seturi de imagini, una cum iese din lift alături de soțul său, alta în timp stă în pragul ușii alături de jandarmi, cum ar fi legal și un al treilea în care cotrobăie prin voturi. Acestea sunt clipurile video compormițătoare anunțate de PSD, care încearcă să strângă voturi pentru demiterea edilului și Antena 3, care a preluat imaginile de la România TV.

România TV spune că a publicat vineri imagini cu Clotilde Armand şi soţul ei, filmaţi în Biroul Electoral de Sector. Alături de edil se pare că ar fi fost Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, fiind și acesta acuzat că ar fi intrat în sala în care se aflau sacii cu voturile. În imaginile suprrinse de camerele de supraveghere se arată și o posibilă Clotilde Armand îmbrăcată într-un sacou de culoare albă, însă diferită de primele imagini prin care se arăta că ar fi întrat în clădire fix în acele momente, cum spune cele doup televiziuni. Amândoi au intrat în liftul clădirii Biroului Electoral de Sector, însă îmbrăcați puțin difert, mai ales Armand.

Între timp, la SIIJ este în lucru un dosar cu privire la fraudarea alegerilor, iar unii spun că Dan Barna și soțul lui Clotilde Armand vor ajunge la audieri.

Reacția lui Clotilde Armand după apariția imaginilor

Clotilde Armand a venit cu o serie de reacții sâmbătă, cu două postări separate, una cu explicații și alta cu o glumă privind această situație. Între timp, în partea acuzatoare a social democrațiilor, au ieșit cu reacții Firea, Tudorache, avocatul lui Tudorache și chiar pagina de Facebook a PSD care a prezentat un clip video cu imaginile, alături de o invitație la semnat referendumul împotriva lui Armand.

„Câteva precizări pentru televiziunile care difuzează imagini cu “Clotilde cu mâna pe voturi!” și spun că eu aș fi fost în camera respectivă din sediul BES 1: ghinion! Doamna respectivă indicată de avocatul lui Tudorache și de televiziunile de casă ale PSD nu sunt eu . Seamănă dar nu răsare.

Sunt încercări disperate ale lui Dan Tudorache și ale avocatului acestuia de a distrage atenția de la dosarele deschise de DNA”, a transmis Clotilde Armand pe Facebook.

Armand mai spune că de 9 luni se chinuie PSD să zică că ea a furat voturile

Primarul Armand mai spune că Justiția nu minte și că nu ar fi intrat niciodată în camera unde se numărau voturile.

„De 9 luni se chinuie să zică că am furat voturile și nimeni nu-i crede. Pentru că Justiția nu minte. Nu am intrat niciodată în camera unde se numărau voturile, în imagini se vede clar că este vorba de o altă persoană. Nivelul știrilor false create de PSD a ajuns prea departe. Îi voi acționa în judecată pe toți cei care sunt părtași la manipularea aceasta grosolană.

Văd că s-a grăbit și președintele PSD cu concluziile. Îi dau un sfat prietenesc: Dle. Ciolacu, schimbați-vă ochelarii”, a mai precizat primarul Sectorului 1 după apariția imaginilor.

PSD vrea semnături pentru demiterea lui Armand și reluarea alegerilor în Sectorul 1

PSD strânge în prezent semnături pentru referendum în Sectorul 1, mai ales că au nevoie conform calculelor, de peste 60.000 de semnături doar să ajungă să ceară un referendum pentru demiterea edilului. După aceasta trebui și să fie votată pentru a fi dată afară.

Tot sâmbătă, PSD a transmis pe pagina oficială de Facebook, că a început să strângă semnături pentru un referendum în Sectorul 1, după scandalul fraudării alegerilor, acesta fiind practic fitilul cu care social democrații anunță că încep oficial strângerea de semnături, chiar dacă acțiunea a început deja încă de săptămâna trecută,

Bon voyage, #Pixelotilde!

„În scandalul voturilor fraudate de la sectorul 1, Clotilde Armand ne demonstrează că este un fel de Băsescu cu accent de mahala: deși în imagini se vede clar că a fost în sala unde erau sacii cu voturi, ea dă vină pe pixelul albastru, devenit între timp bleu userist! Îi vom ajuta pe bucureștenii din Sectorul 1, sătui de “realizările mărețe” ale doamnei primar – circ, șobolani și munți de gunoi – să o trimită urgent acasă!

Haideți să strângem semnături pentru #referendum!, se arată în postarea respectivă alături de imaginile de mai sus.

Ce spune Tudorache și avocatul său

Dan Tudorache a intervenit telefonic, în direct, la România TV, vineri, pentru a comenta imaginile.

„Am rămas foarte surprins când am văzut aceste imagini în această seară. Aştept ca organele statului să-şi facă datoria. Au trecut totuşi nouă luni şi nu avem un răspuns de la SIIJ. Să sperăm cât de de repede să ne spună ce s-a întâmplat în acea seară şi să ia o decizie în cunoştinţă de cauză”, a declarat Dan Tudorache, la Romania TV.

Ce spune avocatul

Avocatul lui Tudorache a intervenit și el după apariția imaginilor și a făcut apel la procurorul SIIJ, Sorin Eugen Iaşinovschi, care anchetează cazul fraudării alegerilor din S1 să înceapă urmărirea penală in personam.

„Sută la sută este ilegal. Candidații au dreptul să intre în biroul electoral de circumscripție, au dreptul să asiste să observe numărarea, renumărarea orice fel de acțiune asupra voturilor, buletinelor de vot și proceselor verbale. Nu au voie să intre în sala respectivă pentru ca altfel ar fi un haos.

Nu au dreptul să intre în sala respectivă decât doar în mod excepţional cu aprobarea unui membru al biroului și doar sub supraveghere a unei persoane, în caz excepțional a unui președinte de secție de post, şi asta dor dacă nu se găsește nu știu ce document” a transmis Mihai Drăgan, avocatul fostului primar Daniel Tudorache, la Antena 3.

Ultima postare a lui Clotilde Armand e de râs

„Breaking news: noi imagini care ar înfățișa-o pe Clotilde Armand furând saci cu voturi!”, a scris sâmbătă primarul Clotilde Armand pe Facebook, alături de o glumiță cum că ce se vede e prea puțin și n-ai cum să îți dai seama.

Și bonus, dacă ați ajuns până aici, poezia Rîsu Plînsu de Nichita Stănescu

Pleoapă cu dinţi, cu lacrimă mânjită,
sare căzută în bucate,
dovadă că nu pot trăi numai acum
sunt amintirele mele, toate …

Dovadă că nu pot vedea fără martori
e copilăria, adolescenţa mea,
dublând nefiinţa acestei secunde
cu nefiinţa ei de cândva.

Ah, râsu’ plânsu’
ah, râsu’ plânsu’
mă bufneşte când spun
secundei vechi putrezind în secunda
de-acum.

Ah, râsu’ plânsu’
ah, râsu’ plânsu’
în ochiul lucrurilor reci
şi-n dintele lor muşcător, ca şi sceptrul
neinventaţilor regi.

Cookies