LA MINE-N CARTIER

Clotilde Armand se ceartă din nou cu consilierii PNL. Îi acuză de infracțiuni. Reacția părții opuse: ”Dezinformezi”

Clotilde Armand a declanșat, înaintea ședinței Consiliului Local S1, un nou scandal cu PNL. Primarul îi acuză pe consilierii PNL de infracțiuni, precizând că i-au cerut să scotă anumite proiecte de pe ordinea de zi.

Clotilde Armand a scris marţi pe Facebook un mesaj în care îi invită pe locuitorii sectorului 1 să urmărească online şedinţa Consiliului local, pe a cărei ordine de zi se află din nou problema salubrizării, pentru a vedea cum votează consilierii PNL.

”Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se regăsesc, din nou, proiectele de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA. Nu uitați că sunt peste 117 milioane de lei plus penalități de recuperat de la această companie – prejudiciul față de comunitatea locală. Așa cum recomandă Curtea de Conturi a României, ANRSC și cam toate instituțiile în cauză ale Statului Român”, spune Clotilde.

Îi acuză pe consilierii PNL că i-au cerut să scoată proiecte de pe ordinea de zi

”Reamintesc că la ședința de săptămâna trecută anumiți lideri PNL au venit la mine în cabinet înaintea ședinței să scot aceste proiete de pe ordinea de zi (sper să nu mai îndrăznească asta pentru că este infracțiune). N-am făcut-o iar domniile lor s-au transformat în timpul ședinței de Consiliu Local în cei mai aprigi avocați ai companiei de salubritate. Apoi, consilierii PNL au votat împreună cu PSD și aceste proiecte n-au trecut (evident, să nu uităm cine a făcut acest contract păgubos în anul 2008, pe o perioadă de 25 de ani). Astfel, vă invit să urmăriți ședința de Consiliu Local al Sectorului 1 și modul în care consilierii aleși de Dvs. aleg să vă reprezinte.”, scrie Clotilde Armand.

Contrazisă de PNL

Primarul din partea USR-PLUS este contrazisă de un consilier PNL, care îi spune că dezinformează și că în aceste condiții este tot mai greu să colaboreze cu ea.

„Dragă Clotilde, în condițiile acestor defăimări repetate, este greu să putem avea un parteneriat și să putem colabora acum sau pe viitor. Prezinți informații trunchiate. În toată Europa (și în Germania și Elveția) există contracte extinse pe perioade de 25 de ani sau peste iar, în România, un astfel de contract îl are chiar Apa Nova în București. Explicația duratei unor astfel de contracte este una care are rațiuni economice (leasing, investiții, proiecte în desfășurare etc.)”

Consilierul PNL spune că primarul dezinformează

Dezinformezi prin mesajele pe care le postezi. Nu există niciun fel de legătură între ceea ce transmitea Curtea de Conturi în trecut și actuala situație Romprest. PNL și Consilierii săi locali nu pot vota decât lucruri legale și nu se pot transforma în instanțe de judecată sau în procurori. Rolul tău este cel de a fi un bun administrator și nu un procuror sau un inchizitor. Îmi pare rau că am ajuns în situația de astăzi și îmi este profund rușine de lucrurile pe care le faci”, a spus consilierul local din partea PNL, Podaru Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button