Clotilde Armand: Se asfaltează strada Bujorului din Sectorul 1. Trotuarele se construiesc în jurul copacilor, care sunt niște obstacole pentru mămicile cu cărucioare

06 sept. 2023
970 Afișari
Clotilde Armand: Se asfaltează strada Bujorului din Sectorul 1. Trotuarele se construiesc în jurul copacilor, care sunt niște obstacole pentru mămicile cu cărucioare
Clotilde Armand: Se asfaltează strada Bujorului din Sectorul 1. Trotuarele se construiesc în jurul copacilor, care sunt niște obstacole pentru mămicile cu cărucioare. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a anunțat că se asfaltează Strada Bujorului, unul dintre drumurile de pământ care are nevoie urgentă de modernizare. Însă, problema este alta, se construiește un trotuar în jurul copacilor, trotuar care este foarte îngust.

„Cum s-ar deplasa o persoană cu dizabilități pe acest trotuar?”

Clotilde Armand a anunțat luni, 4 septembrie 2023, că a început asfaltarea pe strada Bujorului din Sectorul 1. Primarul Sectorului 1 a spus că a fost curățată vegetația necontrolată, au fost montate bordurile și au fost amenajate trotuarele:

Ne pregătim să așternem primul strat de asfalt pe strada Bujorului, unul din drumurile de pământ din Sectorul 1 care are nevoie urgentă de modernizare.
Echipele noastre au lucrat intens în ultima perioadă în această zonă, au intrat și pe o arteră învecinată, pe strada Nuferilor, pe care de asemenea o pregătim pentru reabilitare. Au curățat vegetația necontrolată, au montat bordurile, au amenajat trotuarele și au pus straturile de balast și piatră spartă.”

Însă, din poza pe care a atașat-o în postare se observă că trotuarul „amenajat” este foarte îngust și, mai mult decât atât, e plin de arbori.

Copacii erau deja acolo, iar muncitorii au început să asfalteze și să construiască trotuare în jurul lor.

Tocmai din această cauză, Asociația „Vrem Schimbare” a tras, în mod public, un semnal de alarmă pe Facebook:

Clotilde Armand ne anunță ca Primăria Sectorului 1 lucrează intens pentru a amenaja trotuare pe strada Bujorului din Sectorul 1.
Aveți trotuarele in imagine:
Cum s-ar deplasa o persoană cu dizabilități pe acest trotuar?
Dar părinții cu cărucior cu copil?”
Trotuar strada Bujorului
Trotuar strada Bujorului. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Până acum, nici Primăria Sectorului 1 și nici Clotilde Armand nu au oferit vreun răspuns la problema sesizată de Asociația „Vrem Schimbare”, deși, mai mulți bucureșteni și-au exprimat nemulțumirea în comentariile postării:

  • „Se pare că „trotuarul” a fost făcut doar pentru copaci, ce rost are să pui borduri la un trotuar impracticabil ?” (D. C.)
  • „Și cu asta vă lăudați? Chinuiți și trotuarul și copacii.” (G. T.)
  • „Bună ziua! Doamna Clotilde Armand, pe unde vor merge părinții cu copii în cărucioare și persoanele cu dizabilități în cărucioare? Pe stradă?” (C. G. I. S.)

Te-ar putea interesa și:

Cookies